Panna cotta met karamel en chocolade

Een dessert is niet gezond, maar het is oh-zo-lekker. Daarom mogen we onszelf wel eens af en toe verwennen. Met dit recept voor panna cotta met karamel en chocolade scoor je zonder fout. 

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 ml volle room
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 vanillestokje
  • 80g suiker
  • arachideolie
  • karamel- en chocoladesaus (zelfgemaakt)

Zo maak je het

  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Breng ondertussen de room, suiker en het vanillestokje langzaam roerend aan de kook. Laat al roerend op een laag vuur 15 minuten indikken.
  • Haal van het vuur en laat er de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. Roer goed, haal het vanillestokje eruit.
  • Smeer potjes of vormpjes in met een beetje smaakloze olie (bv. arachideolie) en giet er de vloeistof in. Laat min. 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Zet de vormpjes voor het ontvormen zo’n 10 seconden met de bodem in warm water. Ga voorzichtig rond met een mes en ontvorm.
  • Zodra de panna cotta is uitgestort, kun je er met een lepel streepjes chocolade en karamel over trekken.

Tip: weinig tijd? Hak chocolade fijn en strooi over de panna cotta.

 

Op zoek naar nog meer lekkere desserts?

3 desserts waarmee je scoort tijdens de feestdagen
Zoet chocoladedessert: tulband met fruit
5 desserts met quinoa
Dé desserttip: zoet & licht

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content