Pittig aperitief: spicy water met komkommer, thaise basilicum en limoen
19 mrt 2017
Hoe kan je het weekend beter inzetten dan met een heerlijk aperitief? Neem een pittige start en schenk je gasten deze spicy aperitief met komkommer, thaise basilicum en limoen. Succes verzekerd!
Voor 4 personen
- 1 groene peper
- 2 minikomkommers
- 2 limoenen
- 8 blaadjes thais basilicum (of munt)
- 2 el honing
- 2 l water
Hoe maak je het?
Snij de groene peper in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de minikomkommers in fijne plakjes. Snij ook de limoenen in vier. Doe alle ingrediënten samen in een kan en laat 4 tot 24 uur infuseren in de koelkast. Verwijder voor het serveren de groene peper.
Op zoek naar nog meer lekkere aperitieven?
- Sexy aperitief: granita van rozen en champagne
- Originele aperitief: frozen cocktail van gin en rozemarijn
- Champagne met siroop van verveine en verse munt
Door: Ann Van Der Auwera
Foto’s: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier