Recept: Caipirinha sorbet

Het dessert mag dan wel het lekkerste zijn van het hele menu, maar het is vaak zwaar én je zit vaak al overvol voor je er nog aan begint. Maar dit lichte en overheerlijke recept van sorbet krijg je er zeker nog wel bij!

Wat heb je nodig voor 11 porties sorbet?

  • 20cl Cachaça (Braziliaanse sterke drank)
  • Sap van 1/2 limoen
  • 200g suiker

Zo maak je het

  • Doe de suiker en 1 dl water in een pan. Warm dit op tot de suiker gesmolten
    is.
  • Voeg de andere ingrediënten toe.
  • Laat dit minstens 1 uur afkoelen op een koele plaats. Draai er dan sorbet
    van. Garneer met eetbaar bladgoud (o.a. online te koop).

Geniet ook van een lekker yoghurtijsje met honingvijgen of 3 andere desserts waarmee je zeker scoort tijdens de feestdagen!

Recept: Arabelle Meirlaen
Foto: Duncan De Fey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content