Recept: Consommé van boschampignons

Ben je al volop bezig met je feestmenu maar heb je geen inspiratie? Met dit heerlijk voorgerechtje scoor je gegarandeerd!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 3 selderijstengels
  • 8 peperbollen
  • een kruidentuiltje
  • 3l water
  • 10 kippenvleugels
  • 1 glas witte wijn
  • 80g gedroogde boschampignongs
  • 250g cantharellen
  • blaadjes basilicum of shiso als decoratie

Zo maak je het

  • Snijd wortel, prei en selderij in fijne julienne. Plet de peperbollen. Bak de kippenvleugels aan zonder ze te laten kleuren. Doe de groenten erbij en roerbak een paar minuten.
  • Schenk er 3l water bij. Voeg het kruidentuiltje en de geplette peperbolletjes toe. Breng aan de kook en laat 2 uur onafgedekt tegen het kookpunt aan sudderen. Laat 20 minuten afkoelen.
  • Giet deze fond door een puntzeef en laat volledig afkoelen in de koelkast. Schep dan het gestolde vet eraf met een schuimspaan
  • Breng 1,5l van je zelfgemaakte gevogeltefond tot tegen het kookpunt aan. Doe er de gedroogde paddenstoelen en wijn bij. Laat nog 20 minuten doorwarmen. (Als je wilt, kun je daarna de paddenstoelen eruit scheppen.)
  • Borstel ondertussen de cantharellen schoon. Voeg toe, en laat ze nog 1 minuut mee garen. Schenk de consommé in kommetjes en werk af met een blaadje basilicum of shiso.

Smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer voorgerechten? Check dan zeker ook:
Peer met salie uit de oven
Oestersoepje

 

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content