Recept: red velvet chocoladecake

Een zelfgebakken cake doet het altijd goed en al zéker als er chocolade aan te pas komt. Dit recept op basis van een chocolade-bietjesmengsel en afgewerkt met een chocoladeganache vormt de ideale zoete afsluiter van de avond. En ja, je kan rode biet dus ook in meer gerechten verwerken dan alleen maar in salades.

 

VOOR 4 PERSONEN

  • 250 g rode bieten
  • 50 g pure chocolade
  • 3 eieren
  • 100 ml zachte olijfolie
  • 125 ml esdoornsiroop
  • 50 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g bloem
  • 40 g cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 200 g mascarpone
  • 4 el suiker

VOOR DE CHOCOLADEGANACHE

  • 250 ml room
  • 200 g pure chocolade

HOE MAAK JE HET?

Schil de bietjes en rasp ze boven een kom. Zeef de bloem, cacao, het bakpoeder en een snufje zout in een andere kom. Klop de eieren los in een derde kom. Warm de olie, esdoornsiroop, suiker, vanille en chocolade in een steelpannetje op een zacht vuur. Roer regelmatig tot de chocolade gesmolten is. Haal van het vuur. Voeg er eerst de bietjes aan toe, en klop er dan de eieren onder. Doe het chocolade-bietjesmengsel bij de droge ingrediënten en spatel alles grondig door elkaar. Vet een bakblik in en giet er het mengsel in. Laat 35 min garen in een op 175°C voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de ganache: verwarm de room in een steelpan. Zodra de room warm is, voeg je de chocolade toe. Zet het vuur uit en roer tot de chocolade gesmolten en helemaal opgenomen is.

Haal de taart uit de oven en haal ze pas uit het bakblik wanneer ze helemaal afgekoeld is. Snijd ze dan dwars doormidden. Meng de mascarpone met de suiker en smeer dat op de onderste laag. Plaats voorzichtig het bovenste deel er weer bovenop. Smeer de ganache over de taart, laat opstijven en serveer.

Op zoek naar nog meer lekkere nagerechten?

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content