Recept: Vikingsoep van Dagny Ros met rode biet en zoete aardappel

Voorig jaar verscheen Easy Nordic, het tweede kookboek van onze Feeling gastvrouw Dagny Ros Asmundsdottir. Een ode aan de IJslandse levenskunst: qualitytime met vrienden en familie en veel lekkere, gezonde, no-nonsensegerechten. Dit helderrode soepje is alvast één van haar favorieten. Een ideale en gezonde starter voor een gezellig avondje met vrienden en familie. 

 

Voor 4 personen

  • 3 zoete aardappelen
  • 2 rode bieten
  • 1 ui
  • 1 stuk van 2 cm gember
  • olie
  • 1 l groentebouillon (of kippenbouillon, als je dat liever hebt)
  • 8 el quinoa (gekookt)
  • 4 el appelmoes
  • 1 handvol geroosterde pompoenpitten
  • enkele plukjes dille
  • lavazout
  • peper en zout

Voor de mierikswortelcrème

  • 100 ml zure room
  • 1 el mierikswortelpasta
  • enkele druppels citroensap

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rode bieten en snij ze in blokjes. Pel de ui en snipper ze fijn. Schil en rasp de gember. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de gember met de aardappelen en de rode bieten. Kruid met peper en zout. Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 15 tot 20 minuten koken (tot de groenten gaar zijn). Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room met de mierikswortelpasta en breng op smaak met citroensap. Schep 2 eetlepels quinoa en 1 eetlepel appelmoes in elke soepkom, schep de soep erbij en werk af met geroosterde pompoenpitten, mierikswortelcrème, dille en lavazout.

Ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten? Bekijk dan zeker ook even het recept met tagliata van rund en het recept voor taco met pulled pork en rode kool 

Door: Dagny Ros Asmundsdottir
Foto: Wout Hendrickx
Styling: Ann Van Der Auwera

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content