Shoppen, lunchen en logeren in Parijs

Op 20 januari ligt ons gloednieuw magazine Feeling GOLD Citytrips in de winkel, wij brengen jullie alvast in de stemming door enkele van onze topadressen te verklappen in de nieuwste citytrip-steden

Ah, Paris! Geen enkele andere stad heeft zo’n modieus keurslijf aan haar bewoners opgedrongen. Hoe kan het ook anders, in de stad waar couture werd geboren en onder meer Christian Dior en Yves Saint Laurent voor een revolutie zorgden. Fashionista's, deze stad is voor jullie het paradijs! 

1. Shoppen in Parijs

Restaurants Paris

  • Le Sept Cinq: Een boetiek waarin alles wat te koop is van Franse makelij is. Er zijn ringen van Mademoiselle S., tassen van My Suelly en zelfs kaarsen van Inès de la Fressange. Très beau! 
  • Colette: Eén van de eerste concept stores ever maakt zijn naam nog steeds waar. Behalve de fantastische kleding en accessoires vind je er een uitgelezen selectie ultrahippe boeken, magazines en hebbedingen. Wel niet goedkoop.
  • Omaya Vintage: Vijf jaar geleden geopend en nu al een klassieker: deze geweldige vintageshop waar je alles vindt: van bontjassen tot leren laarzen. De prijzen zijn zo laag dat je gegarandeerd met veel te veel naar buiten stapt.
  • Garrice: Een van de beste adresjes in de Franse hoofdstad als je op zoek bent naar het ultieme paar schoenen. Ze hebben er de ballerina’s van Repetto, net als de geweldige creaties van Michel Vivien. Voor Assepoesters in spe.
  • So We Are: De jongste in de rij van Parijse concept stores doet de dingen net iets anders: met humor. Je vindt er een konijn dat trompet speelt (echt waar), maar toch vooral heerlijke kledij en accessoires. Ook bekend voor zijn hilarische etalages.
  • Haili: Gewezen styliste Patricia Wang heeft een oog voor alles wat mooi is, van Spaanse jurken tot simplistische Deense blouses. Naar eigen zeggen vind je in haar boetiek alles voor zestien- tot tweeënzeventigjarigen.
  • Les Oiseaux: Ergens tussen retro en heerlijk kitschy zit Les Oiseaux, een winkel vol juwelen en accessoires. Er zijn houten halskettingen en porseleinen broches voor een verrassend goeie prijs.
  • Centre Commercial: De naam klinkt niet meteen appetijtelijk, maar laat je vooroordelen maar varen: Centre Commercial heeft – behalve een indrukwekkende collectie sneakers – ook jonge Franse ontwerpers als Valentine Gauthier (ook wel eens de nieuwe Isabel Marant genoemd) in een ruw en toch chic interieur.
  • Hazar and co.: Alles wat hier te koop is, is geïnspireerd door Japan. Van sobere ringen en halskettingen tot blouses en rokken in frisse origamikleurtjes. Leuk: de prijzen vallen hier bijzonder goed mee. 

2. Lunchen in Parijs

Restaurants Paris

Bron foto 1: Café Ruc
  • Café Ruc: Nog zo’n Parijse klassieker voor al wie hip en trendy is. Café Ruc biedt uitstekende Franse en Italiaanse gerechten, maar is vooral leuk om de passanten in de ultrachique Rue Saint Honoré te bespioneren. 
  • Hotel Costes: Midden in de ultrachique shoppingbuurt gaan lunchen? Ga dan zeker naar Hotel Costes, dat niet alleen een piekfijn menu, maar ook een fantastische binnentuin heeft. En het personeel lijkt zo van de catwalk geplukt. 

3. Logeren in Parijs 

Le Bellechasse

  • Le Bellechasse: Een hotel, ingericht door topontwerper Christian Lacroix is zowat het summum van Parijse chic. De kamers zijn niet superruim – zoals zo vaak in Parijs – maar wel prachtig ingericht: in zijn unieke, exuberante stijl. 

Zin gekregen om naar Parijs te gaan? Waag dan hier je kans en win een Thalys-ticket Brussel-Parijs (h/t)!

 

Feeling Gold Plan je dit jaar een citytrip? Vertrek dan niet zonder onze nieuwe, glossy Feeling GOLD. Ontdek mooiste AirBnB's en de leukste adressen in de nieuwste citytrip-steden. Een échte must-have! 

Partner Content

Gesponsorde content