5 x wintersport ver weg van Alpenkitsch

De beste skigebieden, het lekkerste eten en de mooiste wellness? Dat vind je in deze 5 designtoppers ver weg van de Alpenkitsch.  

1. Less is more 

Aufberg

Vlak bij het skigebied van Zell am See en Kaprun in Oostenrijk kun je logeren in een van de vier opvallend strakke vakantiewoningen van Aufberg, uitgewerkt door een Duitse architect. Hier werden natuurlijke materialen als hout, steen, wol en vilt in een heldere, lichte constructie – less is more – verwerkt, die je met een ongelooflijk ruimtegevoel overweldigt. Dankzij het vele hout voelt dit sobere minimalisme toch warm aan. Elk appartement heeft veel ramen en een eigen sauna, of biedt toegang tot een gedeelde sauna.

VANAF € 195 PER NACHT (2-3 PERS.), aufberg.at

2.  Authentiek en minimalistisch

Les servages d'Armelle

Wie graag het beste van twee werelden beleeft, vindt dat in Les Servages d’Armelle. De oude, verweerde chalet mag ongegeneerd zijn authentieke ziel tonen. Maar de perfect gedoseerde designtoetsen – een minimalistische sofa, een rasechte designstoel, een strakke haard of een opvallende lamp – zorgen ervoor dat het hier nooit kneuterig aanvoelt. Een unieke stijl, die stevig in de traditie van het bergdorp Les Carroz d’Arrache is geworteld. De plek heeft een eigen skigebied, dat samen met het bekendere Flaine en Samoëns deel uitmaakt van het grote skigebied Grand Massif.

TWEEPERSOONSKAMER VANAF € 230, servages.com 

3. Eco houdt van design 

Arsea

Een geslaagde combinatie van ecologie en design vind je in een rustig dal op zo’n 35 km van Merano in de Italiaanse regio Zuid-Tirol. Arosea Life Balance Hotel combineerde vooral dennenhout, leisteen en schapenwol om een rustige, warme sfeer te scheppen. Hier worden al je zintuigen geprikkeld: in de heerlijke spa met biologische verzorgingsproducten, maar evengoed geniet je van de smakelijke, lichte streekkeuken. Vlakbij ligt het kleine, maar uitstekende skigebied Schwemmalm.

TWEEPERSOONSKAMER VANAF € 140, arosea.it 

4. Met ritzsignatuur

Aiguille grive

De ruimte van een chalet met de service van een hotel, dat is de succesformule van Aiguille Grive in het hartje van het Franse Les Arcs 1800. Dit energiezuinige boetiekhotel werd ontworpen en ingericht door een team dat o.a. het Ritz in Parijs renoveert en ook luxestulpjes in Courchevel inrichtte. Het resultaat zijn minimalistisch ogende chalets, die je met hun zacht-vrolijke kleurenpalet meteen een thuisgevoel geven. Er zijn twee sauna’s en je kunt een massage of beautybehandeling in je kamer boeken.

TWEEPERSOONSKAMER VANAF € 310 PER NACHT (HALFPENSION), CHALET 10 PERS. VANAF € 1.600 PER NACHT (HALFPENSION), hotelaiguillegrive.com

5. Back to the sixties 

Hotel des Dromonts

Misschien wel dé designklassieker van het Alpengebied: Hôtel des Dromonts. In de jaren 60 was dit het paradepaardje van het prille skistation Avoriaz. Dit hotel viel meteen op door zijn gewaagde architectuur: een waaiervormig grondplan en een bouwwerk dat als een dennenboom oprijst. De recente renovatie heeft de vrolijke sfeer van de sixties goed bewaard. Het resultaat is een origineel designhotel met veel vintage en ronde vormen. En een topspa van het Pure Altitude-label (dat vooral spa’s in het chique Megève heeft). Tot vandaag is dit het enige hotel in Avoriaz, een atypisch en architecturaal interessant wintersportstation, dat het vooral van vakantiewoningen moet hebben. Toegang tot het immense skigebied Les Portes du Soleil.

TWEEPERSOONSKAMER VANAF € 156, hoteldesdromonts.com

Ga je toch liever op citytrip in de winter? Bekijk hier 8 heerlijke restaurants in Bilbao5 budgethotels in Kopenhagen en de beste adresjes in Londen. 

Tekst door Inge Taucher. 

Partner Content

Gesponsorde content