Dé 4 ultieme reisbestemmingen van 2017

Waar gaan we deze zomer naartoe? Wij gingen op zoek naar de nieuwste reistrends en zetten deze 4 bestemmingen met stip op onze wishlist.

 

1. Ja, naar Japan!

Het land van de rijzende zon is met All Nippon Airways vlot bereikbaar vanuit Brussel voor zo’n € 500 heen en terug. Connections, marktleider voor reizen naar Japan, signaleert een toename van maar liefst 400% boekingen en biedt dit jaar een hele brochure aan met trips naar Japan. Een citytrip naar hip Tokio, of een combi met idyllisch Kyoto, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Voor doe-het-zelvers is er Japan as you please: rechtstreekse vlucht h/t, 2 overnachtingen in Tokio en de Japan Railpass. De supersnelle Shinkansen brengt je dan in no time naar alle uithoeken van het land. Je kunt naar Hiroshima, Takayama, Osaka en Kanazawa, met formules op maat. In plaats van op hotel te gaan, kun je ook verblijven in een typisch Japanse herberg of slapen in een capsule-hotel. Ook tooku neemt je mee naar het Verre Oosten en raadt het kersen – bloesemseizoen aan, in combinatie met de natuurlijke warmwaterbronnen, aan de voet van Mount Fuji bijvoorbeeld.

Connections.be, Tooku.be

2. Portugal is het nieuwe Spanje

Nu Turkije, Tunesië en Egypte nog zwaar te lijden hebben onder de terreurdreiging, is het Iberisch schiereiland bijzonder in trek. Spanje wordt overspoeld en is dus druk en duur. Portugal daarentegen biedt een frisse, vernieuwende hotellerie met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zeker in de Serra Da Estrela in midden Portugal logeer je in hippe, creatieve pareltjes als Casa das Penhas Douradas en Luz Houses.

Vanaf 98.90 euro voor 2 personen via caractere.be 

3. Oman, authentiek Arabië

Heel anders dan de overige emiraten schuwt Oman hoogbouw en blingbling. Hier ervaar je de Arabische cultuur op z’n authentiekst – natuurlijk wel vanuit luxehotels zoals Six Senses en Alila. Dit jaar komen daar de gloednieuwe Anantara, Kempinski en andere luxehotels bij.

destinationoman.com, visitoman.nl 

4. Canada is jarig én trakteert

De 47 Nationale Parken van Canada zijn gratis te bezoeken dit jaar, net als de 168 monumenten. Een mooi cadeau om het 150-jarige bestaan van de Confederatie te vieren. Bovendien staat de Canadese dollar relatief laag, dus dit jaar is ideaal voor een bezoek aan The Rockies, om te peddelen op het ijsgroene Lake Louise, of Vancouver en Montréal te ontdekken. Vermijd op 1 juli hoofdstad Ottawa: het is er dan superdruk voor de nationale viering. Liever geen begeleide reis? Ook mobilhometrips zijn een rijzende trend, zeker bij veertigers en vijftigers. Bij Travelhome boek je probleemloos een auto of een camper om Canada te doorkruisen op eigen houtje. Drie weken boek je al vanaf € 949 incl. vluchten en camper.

Visit-canada.com

Meer over reizen:

(Door Evy Van Elsacker)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content