Het einde van de vakantie en het goede weer is nu écht in zicht. Dankzij deze 6 tips kijk je alvast uit naar die nieuwe werkdag én krijgen septemberblues geen kans.

Ga op tijd slapen

 

Feestjes, uren rosé slurpen op een terras, barbecues,… Tijdens de zomer kweken we een onregelmatig slaapritme. Volgens wetenschappers heb je 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Je lichaam moet een beetje wennen, start dus liever een weekje voor je verlof eindigt alvast met iedere dag op hetzelfde uur te gaan slapen en op te staan. Zo doet het maandag minder pijn.

Verander je wekker

Toegegeven, die wekker doet nog steeds pijn. Een heerlijk vakantienummer, dat liedje waar je nooit op kan blijven stilstaan… Kies een deuntje waar je vrolijk van wordt. Spring meteen uit bed, snoozen is nooit een goed idee, hier lees je nog eens waarom.

Drink een volledig glas water als je opstaat

‘s Nachts kan je lichaam tot wel 2 liter vocht verliezen, daarom is het zeer belangrijk dat we gedurende dag voldoende water opnemen. Drink daarom bij het opstaan een groot glas water om je lichaam van ‘s morgens vroeg een boost te geven en te hydrateren.

Neem een verfrissende douche

We get it, ‘s morgens wil je niets anders dan een dik half uur onder die hete douche te gaan staan. Dit is het slechtste wat je kan doen als je nog niet goed wakker bent. Een koude douche klinkt misschien als een echte marteling, maar het werkt wel degelijk. Een frisse douche ‘s ochtends stimuleert namelijk de bloedcirculatie waardoor de vermoeidheid van je afglijdt en je je heel wat energieker voelt.

Neem genoeg tijd voor je ontbijt

Ondertussen weet iedereen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Daarom is het noodzakelijk dat je er tijd voor neemt en het zeker niet overslaat. Eet elke ochtend een gezond ontbijt, zo geef je je lichaam een energieboost. Denk aan granola, yoghurt, vers geperst fruitsap, fruitsalade, volkoren brood …

Vakantiekiekjes

 

Liefst van alles wil je dat vakantiegevoel nog wat langer vasthouden. Zet een vakantiekiekje op je bureau, maak dat heerlijke gerecht dat je tijdens je reis altijd at en plan alvast een nieuw tripje. Zo heb je ook weer iets om naar uit te kijken.

Meer tips vind je hier: