https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Cultuur 10 geweldige online datingtips die je moet lezen

10 geweldige online datingtips die je moet lezen

10 geweldige online datingtips die je moet lezen

Het internet is een valkuil, een addernest waar valse beloftes en onrealistische verwachtingen met elkaar wriemelen om de meeste aandacht. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Als alle dappere daters nu eens de volgende regels in acht zouden nemen.. hopelijk leest je toekomstige Mr. Right dit ook ūüôā

 

1. Post een recente foto van jezelf die flatteert en waar je écht op lijkt

Die ene lucky shot, met de perfecte lichtinval, toen je net proefkonijn was geweest voor een professionele make-upartist en waar je als twee druppels water op Jennifer Lawrence lijkt, doen we dus NIET.

2. Wees uniek en specifiek in je profielbeschrijving

Iedereen houdt van ‘lachen’, ‘shoppen’, en ‘een etentje bij kaarslicht’. Vertel liever dat jij de beste karaokeversie van ‘Paradise by the Dashboard Light’ te berde brengt, of dat je trots bent op je verkiezing als ‘Miss Brains & Beauty’ in je tweede bachelorjaar.

3. Vermijd negatieve formuleringen

‘Ik haat….’, ‘Voor mij geen…’, ‘Ik wil nooit nog…’, het zijn allemaal NO NO’s, net als een klaagzang over je ex(en).

4. Googel potenti√ęle matches niet

Echt, doe het niet! Veel leuker is het om iemand op de ouderwetse manier te leren kennen. Googelen kan je opzadelen met vooroordelen en vóór je het weet, praat je je mond voorbij tijdens jullie eerste date.

5. Hou je berichten kort

Twee paragrafen is ideaal. Antwoord op een vraag, deel iets nieuws over jezelf en vergeet niet ten minste ook één vraag aan de tegenpartij te stellen. Zo heb je nog iets om over te praten als jullie elkaar in het echt zien.

Lees ook: Datingsites voor vreemdgangers, wij gingen undercover. 

6. Bescherm je privacy

Hou je adres, werkplek en andere persoonlijke info geheim tot jullie elkaar genoeg hebben gezien in real life. Je wilt echt geen weirdo, laat staan stalker op je dak.

7. Als je ge√Įnteresseerd bent, spreek snel af.

Mail een reply binnen de twee (maximum drie) dagen en regel zo snel mogelijk een rendez-vous. Als je na drie maanden nog steeds aan het mailen bent, heb je een pennenvriend, en daar ben je niet naar op zoek.

8. Spreek af op een publieke plek en vertel ten minste één persoon waar je bent en hoe laat je verwacht weer thuis te zijn

Zorg ervoor dat de eerste ontmoeting kort en gezellig kan zijn. Een drink is veiliger dan een zesgangendiner met iemand die je dood verveelt.

9. Neem een afwijzing nooit persoonlijk

Niet alleen kun je niet allemans type zijn, er zijn heel wat redenen waarom iemand je niet wilt, die heel weinig te maken hebben met wie JIJ bent. Misschien heb je gewoon dezelfde neus als de ex die die van hem brak. His loss!

10. Probeer ook andere sites

Lijkt het maar niet te lukken? Datingsites zijn als restaurants – sommige hebben gewoon betere menu’s dan andere. Als er dus niemand smakelijk genoeg uitziet, dan kan een andere URL wonderen doen voor je appetijt.

 

Lees hier de vorige blogs van Ilse: