Home Lifestyle Cultuur 10 tips voor het Pinksterweekend
10 tips voor het Pinksterweekend

Pinksteren! Dat betekent een extra lang weekend. Feeling zocht uit wat er dit weekend allemaal te beleven valt.

Een rommelmarkt of een gezellige picknick,… met het verlengde weekend voor de deur vind je misschien de tijd om een plezante uitstap te plannen. Deze 10 doetips helpen je op weg.

Barrio Cantina in Antwerpen

Dit weekend doet het Belgian Food Truck Festival Antwerpen aan. Het Steenplein wordt omgetoverd tot een gezellige markt waar verschillende foodtrucks je de lekkerste gerechten voorschotelen. Kies jij voor Vietnamese springroll, Thaise dumpling of een Mexicaanse burrito? Wat je ook kiest, je beleeft gegarandeerd een zomerse dag. Naast lekker eten kun je er ook je dansmoves bovenhalen op swingende beats!

Steenplein in Antwerpen
Van 21-25 mei, gratis toegang.

Sinksenfoor in Antwerpen

Suikerspinnen, oliebollen en snoepappels, nergens vind je zoveel zoete lekkernijen als op de kermis. Vanaf zaterdag kun je weer 8 weken lang uit de bol gaan op de Sinksenfoor in Antwerpen. Met meer dan 150 attracties zal je niet weten waar te beginnen.

Spoor Oost, Borgerhout
Van 23 mei tot 12 juli

Côté Jardin in Gent

De tuinen van de Bijlokesite lenen zich perfect voor een muzikale picknick, en dat is preccies wat Côté Jardin voor je in petto heeft. Zoek met je vriendinnen een plekje uit in het frisgroene gras, haal er een zomers wijntje bij en geniet van muzikaal talent zoals dat van Isolde Lasoen et les Bens en Les Muffatti. De avond sluit je af samen met Nordmann. De zomer is hier al duidelijk goed begonnen.

Tuinen van de Bijlokesite in Gent
24 mei, gratis toegang.

Geefplein in Gent

Heb je na je lenteschoonmaak enkele spulletjes gevonden die je kwijt wilt? Neem ze mee naar het Geefplein in Gent, want daar kun je de spullen weggeven of ruilen. Je kan er terecht met huis-, tuin- en keukenmateriaal, maar kledij, boeken en speelgoed zal je er ook vinden. Het geefplein is ideaal voor wie houdt van interessante ontmoetingen, en voor wie oude spullen nieuw leven wil inblazen.

Curieus Oost-Vlaanderen, Speldenstraat 1 in Gent
23 mei, gratis toegang. 

Brussels African Market

De Brussels African Market is een echte must voor wie houdt van de Afrikaanse kunst. Het aanbod is gigantisch: van traditionele kledij en juwelen tot authentieke kunstvoorwerpen. Waan je helemaal in de Afrikaanse sfeer dankzij de workshops en exposities. Proef zeker ook van de typische Afrikaanse keuken.

Rue Ropsy chaudron 7, Anderlecht
23 en 24 mei, gratis toegang.

Open tuinen in Hasselt

La Petite Ardennaise is een mooie romantische tuin in Hasselt, waar je dit weekend heerlijke geuren kunt opsnuiven van onder andere magnolias, azaleas en rozen. De tuin is helemaal gebalanceerd door de Feng Shui inrichting van de verschillende tuinkamers. Kers op de taart zijn enkele zeldzame planten zoals Aziatische pioenen en rhododenderons. Je kunt de tuin op je eentje verkennen, maar je kunt ook vragen naar een rondleiding.

La Petite Arennaise, Zavelvennestraat 67, Hasselt.
24 en 25 mei, € 3.

Kortrijk Sinksen 2015 

Tijdens het pinksterweekend verandert de hele binnenstad van Kortrijk in een spetterend feest tijdens de Kortrijkse Sinksen. Vier dagen lang kun je er genieten van concerten, straattheater en een kermis. Maandag worden de festiviteiten afgesloten, onder andere met een zeer mooie vintage markt in de Doorniksestraat.

Centrum van Kortrijk
22, 23, 24 en 25 mei, ingang gratis.

Cabin Art in Koksijde

Op de kunsttriënnale Beaufort is het nog wachten tot 21 juni, maar vanaf 24 mei kun je de artistieke sfeer al opsnuiven van Cabin Art. Het strand tussen Koksijde en Oostduinkerke wordt omgetoverd tot een openluchttentoonstelling, waar de strandhuisjes de show stelen. 35 artiesten kregen de kans om hun creativiteit te botvieren op de achterkant van de strandcabines. De mooiste strandcabine zal later door een jury beloond worden.

Strand tussen Koksijde en Oostduinkerke
Vanaf 24 mei, gratis toegang

Tongerse Feesten

Waar is dat feestje? In Tongeren! Dit weekend staat in het teken van zomerse ambiance met tal van muzikale acts. Onder andere Axl Pelemans en verschillende dj’s maken hun opwachting. Geniet twee dagen van vrolijke deuntjes met een fris pintje in de hand, en dit helemaal gratis.

Grote Markt, Tongeren.
23 en 24 mei, gratis toegang.

Bokrijk straattheater

Een dag vol theater en muziek, daarvoor moet je op pinkstermaandag in Bokrijk zijn. Meer dan 25 professionele groepen en amateurgezelschappen zorgen voor een onvergetelijke dag. Met straat- en poppentheater, humoristische acts en optredens heb je ogen tekort tijdens dit spektakel. Een aanrader met de kids!

Domein Bokrijk, Bokrijklaan 1 in Genk
25 mei, parking: €5, toegang Bokrijk: €10