Home Lifestyle Cultuur 3 culturele uitstapjes om dit jaar te doen

3 culturele uitstapjes om dit jaar te doen

3 culturele uitstapjes om dit jaar te doen

We love culture en zeker als het om cultuur van eigen bodem gaat. Mode, design of technologie, er is voor elke cultuurliefhebber wat wils. Feeling koos drie unieke uitstapjes uit om dit jaar zeker te doen.

Train World

Train World museum

Volgende halte: Train World. Oké, Train World is een museum. Maar laat dat je niet afschrikken en gooi al je vooroordelen over musea overboord. Verwacht je aan een interactieve ervaring waar het verleden, heden en toekomst van het Belgische spoorwegennetwerk samenkomt. Aanraders zijn de gerestaureerde koninklijke rijtuigen, het huis van de overwachter en de treinsimulatie. Een geschiedenisles die je met plezier volgt!

Train World, Prinses Elisabethplein 5, 1030 Brussel (Schaarbeek)
Open van dinsdag tot zondag van 10 – 17 uur

Jazz Age: the roaring 20s

Jazz Age the roaring 20s

Een prachtige expo waar je binnentreedt in de inspirerende wereld van de bruisende jaren 20. De tijd die gefascineerd was door cinema & Hollywood én waar het begrip lifestyle geboren werd. Dompel onder in een innoverende tijdsgeest die de hedendaagse modeontwerpers nog altijd inspireert. Maak een wandeling door de verschillende thema’s en de catwalk die deze jaren 20 visueel weergeven. De ene creatie na de andere van Chanel, Lanvin tot Dries Van Noten zullen je doen wensen dat de jaren 20 weer helemaal hip zijn. 

Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt
Open van dinsdag tot zondag van 10 – 17 uur.
Nog tot en met 13 maart te bezichtigen.

Just Lust

Designer Xavier Lust

Deze expo zal designliefhebbers bekoren. Xavier Lust, een internationale prijswinnende, Belgische (!) ontwerper, krijgt een eigen tentoonstelling in Le Botanique in Brussel. In het thema van ‘design made in Belgium’ zal het een overzicht bieden van Xaviers verschillende designgebieden, van publieke ruimtes tot verzamelitems, die zijn artistieke weg tonen die hij heeft afgelegd over de laatste jaren. Ook krijgen bezoekers een exclusieve kijk op recente onuitgegeven stukken. Heeft je dat nog niet overtuigd? Dan kan een ontmoeting met de designer dat wel. The man himself komt op 1 en 18 oktober naar Le Botanique waar je hem persoonlijk kan ontmoeten.

Le Botanique, Koningsstraat 236, 1210 Brussel
Van woensdag tot zondag van 12 – 20 uur.
Tot en met 1 november te bezichtigen.

Lees ook: