Home Lifestyle Cultuur 3 expo’s om nu te bezoeken
3 expo's om nu te bezoeken

Sommige expo's mag je gewoon niet missen. Daarom maakten wij een selectie met de 3 topexpo's van het moment. 

Pas op: knalkleuren! 

Falling paintings, zo noemt Polly Apfelbaum (°1955, VS) haar kunstwerken, alsof schilderijen van de muur zijn gevallen om op de grond opnieuw tot leven te komen.Treed binnen in haar wereld met prachtige tapijten in knalkleuren. Speelse reepjes stof, grote fluwelen doeken, grappige vlakjes in fimoklei, of bloemmotieven maken je instant goedgezind.
 
Polly Apfelbaum – Deep Purple, Red Shoes, Be-Part, Waregem, 20 maart – 31 maart. 
 

Positief met negatief 

Joris Ghekiere (°1955) is niet voor één gat te vangen. Zijn werk is een mix van stijlen en technieken, en omvat schilderwerk, film, fotografie en sculptuur. De cliché schoonheid van bloemborders en opgesmukte dames brengt hij in een ongewoon koloriet, met negatiefbeelden of vervormingen. Zijn handelsmerk: vaak spuit hij met verf concentrische cirkels op een werk, om zo beweging en verandering te suggereren.
 
Joris Ghekiere, Smak, Gent, 14 maart – 24 mei 
 

Frisse Harmonie 

Lichte, vrolijke zorgeloosheid, dat wekken de knipsels van Matisse bij je op. Tot aan zijn dood zocht hij naar de mooiste harmonie tussen kleur en vorm, in oosterse naakten, stoffen, tapijten, kamerplanten en idyllische landschappen. Iconische en minder bekende werken van deze kunstenaar worden in ’t Stedelijk naast de vaste collectie geplaatst. Het levert een frisse blik op en bijna zeker een beetje zomer in je hart.

 
De Oase van Matisse, Stedelijk Museum, Amsterdam, 29 maart – 16 augustus.