Home Lifestyle Cultuur 3 topexpo’s om nu te bezoeken
3 topexpo's om nu te bezoeken

Wij houden van cultuur, dus zetten we graag drie expo's op rijtje die je deze lente/zomer niet mag missen. 

Dromen en doen 

3D Sportschoenen, vliegtuigonderdelen of protheses? We staan nog maar aan de wieg van het 3D-printen, maar de mogelijkheden lijken nu al eindeloos. A Difference in Making toont een aantal revolutionaire ontwerpen, en hoe men ze ontwikkelde. Het luik Making a Difference doet je nadenken over de nieuwe kansen die het driedimensionale printen creëert voor ons persoonlijke leven, de maatschappij en het milieu.

Making a difference/ a difference in making, Bozar, 24 april – 4 juni. 

Lekker geen complexen 

Burundi is straatarm, maar tussen het stof van de straat bloeit een rijke schoonheidscultuur. Schrijfster en theatermaker Astrid Haerens trok samen met documentairemaker Emma Lesuis van kapsalon naar kapsalon door het Afrikaanse land, en brengt de kleurige bezoeksters in beeld. Burundese vrouwen zijn trots op hun lijf, en pakken er sans gêne mee uit. Voor westerlingen een interessante confrontatie.

Schaamteloos Schoon, Beautysalons in Burundi – Astrid Haerens en Emma Lesuis, Kustencentrum Recyclart, 30 april – 22 mei. 

Wim stelt scherp

Onlangs schitterde Wenders nog met The Salt of the Earth, een wondermooie en aangrijpende documentaire over het werk van fotograaf Sebastião Salgado. Wat weinigen weten, is dat hij zelf een uitstekend fotograaf is. Panoramische landschapsfoto’s, beelden van Ground Zero of bizarre, verlaten plekken: zelden zie je mensen, en toch zeggen zijn beelden zoveel over de mensheid. Nu in 80 grootse afdrukken te bewonderen in Düsseldorf. 

Wim Wenders – Landscape. Photographs, Museum Kunstpalast, Düsseldorf, 18 april – 16 augustus.