Home Lifestyle Cultuur 4 interactieve musea die je nu moet bezoeken

4 interactieve musea die je nu moet bezoeken

4 interactieve musea die je nu moet bezoeken

Van Brugge tot New York, dit zijn dé interactieve musea die je niet mag missen. 

Virtual Reality in Historium Brugge 

brugge virtual reality

 

Tot eind mei kun je in het Historium Brugge het gloednieuwe Virtual Reality Laboratorium gaan uittesten. Een echte aanrader, want met de Oculus bril op je neus, beleef je het Brugge uit de Gouden Eeuw op een wel zeer realistische manier. Je voelt echt het koude water en het warme vuur tijdens je reis van Sluis naar Brugge. Tijdens de trip kun je steeds 360° rondom je kijken, wat de beleving nog intenser maakt. Een museum bezoek saai? Think again, en zeker wanneer je langsgaat bij de volgende musea.

Historium Brugge, Markt 1 8000 Brugge. Nog tot eind mei kun je er het Virtual Reality Laboratorium gaan uittesten.

Zelfportret in Oakland museum California 

zelfportret museum

 

Je eigen zelfportret in een museum? Het kan, in het Oakland museum in California. In de portretruimte kun je plaatsnemen voor de spiegel en met een touchscreen teken je je eigen portret. Na je artistiek te hebben uitgeleefd, wordt het resultaat geprojecteerd op de grote muur naast je. Zo ben jij vereeuwigd!

Oakland Museum California 1000 Oaks Street – Oakland, California 94607 USA 

Op de zeebodem in Cancun

Cancun onderwater museum

 

Vlak voor de kust van Cancun vind je meer dan 470 levensgrote beelden op de zeebodem. Die werden er geplaatst om een nieuw koraalrif te creëren en duikers en snorkelaars weg te houden van het bedreigde koraalrif Manchones. Wie een bezoekje wilt brengen aan dit onderwatermuseum, kan 2 uur duiken of snorkelen tussen de beelden mét gids. Onderweg geniet je ook nog van de andere museumbezoekers, zoals de zeeschildpadden.

Cancun Underwater Museum Blvrd Kukulcan 15.3- Zona Hotelera- 77500 Cancún, Q.R. Mexico

As easy as 1 2 3

mathematics museum new york

 

Wiskunde… niet voor iedereen het favoriete gespreksonderwerp. Maar of je er nu van houdt of niet, het Museum of Mathematics in New York mag je echt niet missen. Rij op een fiets met vierkante wielen en pijnig je hersenen over enkele breinbrekers (en krijg daarna ook alle antwoorden!). Dit museum toont aan, hoeveel wiskunde er in ons dagelijkse leven schuilgaat. Absoluut de moeite waard!

National Museum of Mathematics 11 East 26th Street, New York 10010