Home Lifestyle Cultuur 4 tentoonstellingen die je moet bezoeken

4 tentoonstellingen die je moet bezoeken

4 tentoonstellingen die je moet bezoeken

Geen plannen dit weekend? Bezoek 1 van deze 4 tentoonstellingen.

Body Art in het MAS

Wat is het? Een onorthodoxe tentoonstelling over alle mogelijke vormen van lichaamsversiering, van tattoos tot esthetische chirurgie, van onderhuidse implantaten tot piercings en zelfs brandmerken. Niet voor gevoelige zielen, maar wel een rijkelijk geïllustreerde, ronduit unieke expo in het MAS.

Niet te missen, want: er is werk te zien van de Franse kunstenares Orlan, die haar gezicht verbouwde tot ze zo goed mogelijk op de Mona Lisa leek, en zij is ook aanwezig op de vernissage. Jij kunt bij je bezoek aan de tentoonstelling een tatoeage laten zetten, als je vooraf een afspraak maakt. (Annelies Vanbelle) 

Klik hier voor meer info.

Body Art

 

Catwalk in Amsterdam

Wat is het? Voor het eerst ontsluit het Rijksmuseum zijn modecollectie, van 1625 tot 1960. Te beginnen bij de kleren van de Friese Oranjes uit de Gouden Eeuw, via japonnen van kleurrijke Franse zijde en flonkerende fluwelen mannenpakken uit de 18de eeuw, naar pompeuze gewaden uit het fin de siècle, tot aan 20ste-eeuwse haute couture van Dior en Yves Saint Laurent. Met onder meer de wijdste jurk van Nederland!

Niet te missen, want: de wereldberoemde fotograaf Erwin Olaf tekent voor de vormgeving. Hij zorgt voor een prikkelende dialoog tussen de kijker en de getoonde werken. Overnacht in het sympathieke Conscious Hotel op tien minuten stappen van het Museumkwartier: eco en bio, maar vooral ook hip, fris én met een vleugje humor. (Annelies Vanbelle) 

Klik hier voor meer info.

Amsterdam

 

Monet to Matisse

Wat is het? Monet was een ongelofelijke tuinier, misschien zelfs beter dan schilder. Zijn waterlelies in Giverny waren toentertijd gedurfd, want landbouw regeerde en men begreep de creatie van zo’n moderne tuin niet. Die evolutie naar de prachtige tuinen die we nu kennen wordt gevat in deze omvangrijke tentoonstelling in The Royal Academy in Londen. Collega’s-impressionisten van Monet zijn te zien, maar ook avant-gardekunst, van 1860 tot 1920.

Niet te missen, want: waar vind je meer dan 120 meesterwerken samen van Renoir, Cezanne, Pissarro, Manet, Kandinsky, Van Gogh, Matisse, Klimt en Klee? Logeer op acht minuten lopen in het comfortabele every hotel Piccadilly, vlak bij de theaters en boetieks (Annelies Vanbelle)

Klik hier voor meer info.

Monet

 

Vincent Delbrouck: New paintings

Wat is het? Vincent Delbrouck brengt met deze expo een ode aan de schoonheid van heldere kleuren, opgepikt tijdens zijn vele internationale reizen. Geïnspireerd door de schilderkunst knipt hij de impressies van de plekken die hij heeft verkend, zoals Cuba en de Himalaya. Zijn integere oeuvre weerspiegelt zijn holistische visie op het leven. Want ja, je kunt bij hem ook terecht voor een sessie shiatsumassage!

Niet te missen, want: een Belgische fotograaf die exposeert in het fotomuseum Amsterdam? Dan moet hij wel goed zijn! Logeer twee grachten verderop in het Hampshire Hotel Prinsengracht. (Annelies Vanbelle)

Klik hier voor meer info.

Foto

Liever op restaurant? Hier vind je 12 vegetarische restaurants. Of kijk je liever een goede serie? Hier vind je 9 series die je moet zien in 2016. 

 

Lees ook:

9 tips voor een beter orgasme

Zo maak je salade in een glazen pot