Cultuurliefhebbers, eat your heart out want hier zijn 4 expo’s die nu moet gaan checken.

AMVK – M HKA

Anne-Mie Van Kerckhoven is sinds 1970 actief als kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Via verschillende media probeert ze zichzelf met genadeloze eerlijkheid en directheid uit te drukken. De afgelopen jaren verwierf ze met haar verfijnde en visueel sterke werk internationale bekendheid. Deze expo geeft een genereuze inkijk in haar omvangrijke oeuvre.

MHKA, Antwerpen , 9 Februari- 13 Mei www.muhka.be

Schoonheid alom – Fernand Léger

Fernand Léger (1881-1951) was een gepassioneerde observator van een bruisende eeuw. Deze artistieke duizendpoot liep school bij een architect en werkte samen met regisseurs, choreografen en componisten. Dat is aan zijn gedurfde kubistische en futuristische stijl te zien, waarmee hij stedelijke landschappen schildert vol auto’s en machines. Bozar brengt een grote overzichtsexpo van zijn werk.

Bozar, Brussel, 9 Februari- 3 Juni, www.bozar.be

Dirk Braeckman

Dirk Braeckman is de meester van de lege ruimte. In sobere, bijna grijze portretten weet hij een heel ingetogen wereld te scheppen. Afstandelijk zegt men weleens, maar de betekenis mag je zelf invullen. Het monumentale werk dat hij maakte voor de 57ste Biënnale van Venetië, komt nu naar Brussel. In M-Museum in Leuven toont hij zijn meer experimentele werk.

Bozar, Brussel, 1 Februari- 29 April,  www.bozar.be

M-museum, Leuven, 2 Februari- 29 April, www.mleuven.be

Forever YOUNG forever

Jong zijn en vooral blijven is een ideaal dat vandaag breed gedragen wordt. De frisheid van jonge mensen prikkelt ons. Voor mode, media en reclame zijn ze een aantrekkelijke doelgroep. CC Hasselt neemt deze ‘youthquake’ als uitgangspunt om samen met het Modemuseum Hasselt een uitdagende expo neer te zetten. Thema’s als identiteit, gender en jeugdcultuur als inspiratiebron en eeuwige jeugd komen allemaal aan bod.

CC Hasselt, 10 Februari- 10 Juni, ccha.be

Lees ook:

Boekenliefhebbers: deze 6 toppers moeten jullie nú lezen

4 films die een cinemabezoek verdienen