Geen weer voor spannende buitenactiviteiten op de radar dit weekend. Dan maar een uitje naar de bioscoop of lekker binnen blijven misschien? Met een zakje verse popcorn, een wijntje en een stevige Netflix-serie op de achtergrond. Hier zijn alvast onze favorieten van het moment.

Green book

Een Italo-Amerikaanse buitenwipper zonder job (Viggo Mortensen) ontmoet een getalenteerde zwarte concertpianist (Mahershala Ali). Ze kunnen elkaar eerst niet uitstaan, maar zetten hun verschillen opzij om een roadtrip te maken aan de hand van een reisgids die hen wegwijs maakt langs ‘blanke’ plaatsen waar Afro-Amerikanen veilig zijn. Hartverwarmend én waargebeurd.

Nu in de bioscoop. 

The Umbrella academy

Op een dag worden er plots 43 kinderen op de wereld gezet, terwijl hun moeders de dag ervoor niet eens zwanger waren. Zeven van hen hebben superkrachten en onderzoeken de mysterieuze dood van hun adoptievader. Deze serie geeft een absurde draai aan het superheldengenre.

Nu op Netflix. 

Ben is back

Ben, het zwarte schaap van de familie Burns, keert met kerst onverwachts terug uit de afkickkliniek. Zijn moeder Holly wil tegen beter weten in geloven dat hij van zijn drugsverslaving verlost is, maar de rest van de familie heeft nog een eitje met hem te pellen. Julia Roberts zet alweer een glansrijke prestatie neer als bezorgde moeder en ook Lucas Hedges (bekend van o.a. Lady Bird) imponeert als zoonlief.

Nu in de bioscoop. 

If Beale Street could talk

Sinds Amerikaans regisseur Barry Jenkins in 2016 met Moonlight de Oscar voor Beste Film binnenhaalde, kijkt iedereen reikhalzend uit naar zijn opvolger. In If Beale Street Could Talk – naar de gelijknamige roman van de Afro-Amerikaanse auteur James Baldwin – flitst hij je terug naar het Harlem van de jaren zeventig, waar we kennismaken met Tish en Fonny, twee zwarte jeugdvrienden die lovers worden. Alles gaat goed, tot de dag dat Fonny ten onrechte beschuldigd wordt van verkrachting. Tot overmaat van ramp krijgt Tish te horen dat ze zwanger is. Met behulp van haar naaste omgeving zet ze alles op alles om haar geliefde uit de gevangenis te krijgen voordat de baby ter wereld komt. Kan de liefde alles overwinnen? Een hartverscheurend poëtisch portret over de helende kracht van liefde.

Nu in de bioscoop. 

Lees ook:

Artikel door: Andreas Ilegems.