Home Lifestyle Cultuur 4 x wat te doen dit weekend
4 x wat te doen dit weekend

Nog geen plannen dit weekend? Met één van deze vier cultuurtips zit je zeker goed. 

1. Zandsculpturenfestival Oostende

zandsculpturenfestival Oostende

40 kunstenaars uit 12 verschillende landen brengen met hun magistrale handen een eerbetoon aan hun idolen uit de sport, de muziek en de film. Een parcours brengt je langs 150 zandsculpturen, soms tot 6 meter hoog. Stromae, Adele, Mohammed Ali, Matthias Schoenaerts en natuurlijk Prince: de line-up van vedetten die je ziet verschijnen is eindeloos. Uw favoriet zit er zeker tussen, in reuzenformaat. Een heerlijk alternatief voor een klassieke strandnamiddag, vanaf zondag nog tot 4 september.

Zandsculpturenfestival – Groot Strand Oostende 


2. Nick Andrews 'Within me'

Nick Andrews expo

Elk schilderij van Nick Andrews is een feestje. Een explosie van kleur, met afwisselend lyrische en geometrische vormen. Hij neemt met zijn fauvistische stijl een aparte plaats in in de hedendaagse schilderkunst. Weet je dat hij enkel gebruik maakt van geel, blauw en rood om tot zijn spetterende kleurenpalet te komen? Op deze expo in De Warande in Turnhout zie je zowel recent als ouder werk. Als je een schilderij van Andrews bekijkt, gebeurt er iets dat het rationele overstijgt. Zelf spreekt hij over 'alchemie'. Ga het ervaren en oordeel zelf. De expo loopt nog tot 21 augustus 2016. 

Nick Andrews – De Warande in Turnhout 


3. Zaha Hadid in Palazzo Franchetti

Zaha Hadid expo

Een overzichtsexpo over de toparchitecte Zaha Hadid, die onlangs overleden is. Haar werk is te zien in een prachtig kader, het 16de-eeuwse Palazzo Franchetti aan het Canal Grande in Venetië. De expo valt samen met de Architectuurbiënnale en loopt nog tot 27 november. Dame Zaha Hadid bracht een verfrissende wind in de door mannen gedomineerde architectuur. Haar out of the box-denken verraste de hele wereld. Haar ontwerptekeningen vinden wij al kunstwerken op zich. Maak er een trip in het teken van de vrouwelijke inventiviteit van en logeer in een architectuurparel vol verrassingen.

Zaha Hadid – Palazzo Franchetti – Venetië


4. The New Portrait

The New Portrait expo

De expo toont werken van een aantal van de meest bekende portretfotografen, zoals Todd Hido, Zhang Wei, Anders Petersen, maar ook van jong geweld zoals het Oekraïense koppel Synchrodogs, werk van Lara Gasparotto en de Chinese pioniers Ren Hang en 223. Dit is een selectie uit de meest innovatieve fotografie van het moment, te zien bij Stieglitz 19 in Antwerpen. Chris Saw lapt met zijn reeks ‘Life as a night porter’ alle regels aan zijn laars: vaak nam hij foto’s toen hij al moe was, en vergat hij tijdens zijn nachtelijke shifts alle techniciteit.

The New Portrait – Stieglitz 19 – Klapdorp 2 – 2000 Antwerpen

Kijk je al uit naar jouw zomervakantie? Vergeet dan zeker deze 5 producten in je reisapotheek niet en droom weg in deze 12 x de meest bijzondere hotels ter wereld

Bekijk ook zeker wekelijks onze feel.it rubriek om op de hoogte te blijven van meer cultuurtips. 


Lees ook: 

8 x heerlijke restaurants op je citytrip naar Barcelona

Wereldreiziger stelt moeder op een originele manier gerust

De 10 beste bestemmingen in Europa volgens Lonely Planet