Home Lifestyle Cultuur 5 apps om de feestdagen te overleven

5 apps om de feestdagen te overleven

5 apps om de feestdagen te overleven

Of je Kerst nu viert in een luxueus skioord of thuis voor de open haard, de kans is groot dat jouw feestdagen een verzameling zijn van drukte, rare familiegesprekken en te veel eten. Om dat te overleven verzamelden wij een feest-survivalpakket in de vorm van deze 5 apps.

Kan je hulp gebruiken bij het menu? Of om ongemakkelijke gesprekken aan tafel te vermijden? Haal je smartphone dan maar boven en download deze handige apps.

1. Calorieën tellen met Fat Secret

Tijdens de feestdagen eten we volgens onderzoekers gemiddeld 6.000(!) calorieën oftewel 12 vette hamburgers. Auwtch. Wil jij dat aantal liever wat binnen de perken houden? Download dan de calorieënteller van Fat Secret. Die bevat honderden ingrediënten en vertelt je zonder pardon hoeveel calorieën ze bevatten.

2. Wijn kiezen met &Wijn

Heb je de menu al opgesteld, maar nog geen aangepaste wijnen gevonden? Laat &Wijn dan je persoonlijke sommelier zijn. Deze app verklapt je niet alleen alle geheimen van de wijnteelt, maar heeft ook een lekkere suggestie voor bijna elk gerecht.

3. Wishlists delen met Elfster

Vliegen de cadeaulijstjes je om de oren en raak je het overzicht stilaan kwijt? Maak dan een digitaal overzicht en deel dat met al je vrienden en familie. Zo verzamel je al die lijstjes op één handige plek, kan iedereen ze ten allen tijden raadplegen en aanpassen en liggen er zeker geen miskopen onder de boom.

4. Je uitgaven controleren met BuddiesBill

Het feestseizoen is een prijzige periode. Hou daarom al je uitgaven ordelijk bij in BuddiesBill. Deel je de kosten met familie of vrienden? Geef hen dan ook een account. Zo rekent BuddiesBill meteen uit hoeveel iedereen moet betalen en hoef jij daar zelf je hoofd niet over te breken.

5. Sing-a-long met Kerstliedjes

Bang van ongemakkelijke stiltes aan tafel? Gooi er dan een melodietje tegen aan en zing mee met de mooiste kerstliedjes dankzij deze muzikale app.

 

Lees ook

Je wishlist online maken was nog nooit zo handig.

10 heerlijke geurkaarsen voor een winterse sfeer

Dit zijn volgens Sepideh de lekkerste hapjes bij een glas wijn.