Home Lifestyle Cultuur 5 boeken die je deze zomer moet lezen

5 boeken die je deze zomer moet lezen

5 boeken die je deze zomer moet lezen

De zomer is hét moment bij uitstek om nog eens een goed boek in handen te nemen. Op het strand, in het vliegtuig of gewoon gezellig in de tuin: deze vijf toppers zullen je vast niet vervelen.

 

1. De Bezige bij

Het verhaal gaat over William, een bioloog die in 1852 een nieuwe bijenkorf wil ontwikkelen. In 2007 wil George dat zijn zoon net als hij imker wordt en de toenemende bijensterfte een halt toeroept. Tot slot is er Tao die in de toekomst leeft: de bijen zijn er verdwenen en de bomen moeten nu handmatig bestuifd worden.

In deze indrukwekkende, veelgeprezen roman van Maja Lunde spelen het verleden, heden en toekomst van bijen een belangrijke rol. De focus ligt echter op de manier waarop ouders van een betere toekomst dromen voor hun kinderen.

De bezige bij

€19,99 – Bekijk het hier

2. Een onmogelijk liefde

De ouders van Christine beleven in deze roman van Christine Angot een hartstochtelijke affaire. Wanneer haar moeder zwanger wordt, weigert haar vader met haar te trouwen. Jaren later barst de bom als blijkt dat Christine door haar vader werd verkracht in haar jeugd.

Christine Angot is een van de bekendste auteurs van Frankrijk. Incest is een vaak voorkomend thema in haar romans. Bovendien is ze ook controversieel. Niet onvaak wordt ze verweten dat ze belangrijke mensen in haar leven veelvuldig en ongevraagd ‘misbruikt‘ in haar werk.

Een onmogelijke liefde

€19,95 – Bekijk het hier

3. De misdaad van graaf Neville

Amélie Nothomb, zelf van adellijke afkomst, schreef met ‘De misdaad van graaf Neville‘ alweer een geestig en scherp verhaal over de verarmde Belgische adel. Het verhaal gaat over de Nevilles, een adellijke familie die het familiekasteel moeten verkopen. Ze willen nog één keer groots uitpakken met een tuinfeest, maar dan voorspelt een waarzegster dat de graaf iemand op het feest zal doden

De graaf van Neville

€19,99 – Bekijk het hier

4. Black Eyed Susans

Tessa is de enige overlevende van een seriemoordenaar, die haar op haar zestiende voor dood en met geheugenverlies achterliet op een akker bezaaid met black-eyed Susan-bloemen. De moordenaar zit intussen in de dodencel en wacht op z’n executie. Maar nu begint Tessa te twijfelen. In haar hoofd hoort ze niet alleen de stemmen van haar lotgenoten die hun ontvoering niet overleefd hebben, ze ontdekt ook vers geplante black-eyed Susans in haar tuin. Is de terdoodveroordeelde dan toch niet de moordenaar?

Black Eyed Susans is een van de intelligentste, spannendste en vrouwelijkste thrillers die je de afgelopen jaren gelezen zal hebben. Ja, vrouwelijk, omdat er zelden zo veel fascinerende en ferme vrouwen in één misdaadverhaal aan het werk zijn. Julia Heaberlin graaft niet alleen diep, ze ontroert, inspireert én misleidt je tot op de laatste bladzijde.

Black Eyed Susans

€19,99 – Bekijk het hier

5. Zonder bagage

Na haar quarterlife crisis maakt Clara Bensen een account aan op een datingsite. Ze ontmoet Jeff en hoewel ze amper iets van elkaar weten, besluiten ze om een experiment te doen: ze willen in drie weken tijd acht landen bezoeken zonder enige voorbereiding en… zonder bagage.

Deze roman van Clara Bensen gaat over over het feit dat je het ontdekken van jezelf, je verleden en je verwachtingen over de liefde en het leven altijd met je meedraagt.

Zonder bagage

€19,99 – Bekijk het hier

 

Lees ook:

5 boeken om te lezen in de lentezon

Dit is de beste Belgische persfoto van 2015

5 liedjes voor een ochtendboost