Home Lifestyle Cultuur 5 boeken voor heerlijke herfstdagen

5 boeken voor heerlijke herfstdagen

5 boeken voor heerlijke herfstdagen

Het wordt weer kouder. Hét uitgelezen moment om een boek bij de hand te nemen en gezellig binnen te blijven. Deze 5 boeken moet je deze herfst lezen.

De eenzame postbode – Denis Thériault

Bilodo is 27. Hij is postbode en zo eenzaam dat hij stiekem de brieven van anderen leest. Zo
raakt hij smoorverliefd op Ségolène die een intense poëtische briefwisseling met Gaston voert. In deze ontroerende tragikomische roman gaat je hart uit naar Bilodo die langzamerhand het noorden kwijt raakt.

Van wie hou je? – Jennifer Weiner

Rachel en Andy ontmoeten elkaar als ze acht jaar oud zijn in het ziekenhuis. Ze hebben bijna niets gemeen, maar de volgende 30 jaar komen ze elkaar altijd opnieuw tegen. Jennifer Weiner is de bestsellerauteur van het succesvol verfilmde In her shoes. Ook dit is weer een liefdesverhaal van jewelste en een ode aan de onverwachte kansen die je soms krijgt.

De levenden en de doden in Winsford – Håkan Nesser

Maria huurt een cottage in Winsford. Haar enige streefdoel is haar geliefde hond te overleven, maar al snel wordt duidelijk dat Maria heel wat geheimen heeft. Waar is haar man? Wat gebeurde er 30 jaar geleden in Marokko? Håkan Nesser is meesterlijk in deze spannende psychologische roman over een vrouw die er niet in slaagt om haar verleden écht te ontvluchten.

Het ware verhaal van haar en mij – Delphine de Vigan

Delphine is een is een succesvol schrijfster, maar er komt niets meer uit haar pen. De oorzaak? L, een ex-klasgenootje dat plots haar leven binnendringt en haar bijna voorgoed
het zwijgen oplegt. De vriendschap is obsessief en destructief. Schrijfster Delphine de
Vigan (bekend van o.a. ‘Dagen zonder honger’ over haar jarenlange strijd tegen anorexia) voert zichzelf op als hoofdpersonage van deze adembenemende roman met Stephen Kingtrekjes. Want L blijkt niet alleen een manipulator en leugenaar, je vraagt je op den duur ook af of Delphine wel zo hulpeloos is als ze zich voordoet. Prachtig en spannend
boek, met een verrassend einde.

Spoo pee doo – Dimitri Verhulst

Goed nieuws voor de fans van Dimitri Verhulst, de schrijver kwam geheel onverwacht met een nieuw boek. En je kunt het 3 weken gratis downloaden via deze link. Spoo pee doo gaat over e terroristische aanslagen en de angst en onverschilligheid in Europa die daarop volgden. In het boek beschrijft Dimitri Verhulst een lange kroegnacht vol drank en drugs in een Vlaamse stad, waarbij de hoofdpersoon Vannolle op tv ziet dat er een aanslag plaatsvindt op Schiphol.

Kijk je liever een serie? Dan moet je dat zeker met je partner doen! Hier lees je waarom. Hier vind je de leukste series die je zeker moet zien.

Meer over cultuur & boeken: