Home Lifestyle Cultuur 5 boeken om dit weekend te lezen

5 boeken om dit weekend te lezen

5 boeken om dit weekend te lezen

Het weekend is het uitgelezen moment om een goed boek te lezen. Wij zetten 5 boeken op een rij die écht de moeite waard zijn om te lezen.

Hoera, weekend! Het uitgelezen moment voor een goed boek. Inspiratie nodig? Deze 5 boeken zijn helemaal de moeite waard.

Het jaar van de hond – Eva Daeleman

Het was een moeilijk jaar voor Eva Daeleman, ze werkte jarenlang keihard en kreeg een burn-out. Ze vond onder andere troost bij Olav, haar mopshond. In haar inspirerende boek vertelt ze dat het oké is als het even niet meer gaat. Dat er niets mis mee is om je drukke baan in te ruilen voor een yogamat en je gin-tonic voor een therapeut. Een eerlijk en herkenbaar verslag van een jonge vrouw die zoekt, worstelt, ontdekt en geniet, en die toevallig ook bekend is.

Het huis van de familie Turner – Angela Flournoy

De familie Turner telt 13 kinderen. Hun huis in Detroit puilt uit van de verhalen over hoe de familie vanaf de jaren 20 omgaat met de veranderingen in hun stad. Door hun geschiedenis altijd opnieuw te vertellen, blijkt hoe verschillende generaties van gewone gebeurtenissen wonderbaarlijke mythes maken. Angela Flournoy schreef een hartverwarmende, niet-sentimentele, veelzijdige roman over een Afro-Amerikaanse familie waarin iedereen zijn waarheid opeist. Het huis van de familie Turner werd al uitgeroepen tot een van de beste romans van het jaar. Een debuut dat je omverblaast, zo veel is zeker.

Peachez, een romance – Ilja Leonard Pfeijffer

een Amerikaanse professor wordt het slachtoffer van catfishing als hij via het internet een fotomodel ‘Sarah Peachez’ leert kennen. In Peachez, een romance (De Arbeiderspers) ontsluiert Pfeijffer de liefde als een noodzakelijke illusie. Want teert je hartstocht niet net op misleiding en fantasie, ook al zijn de gevolgen uiteindelijk rampzalig?

De Droogte – Jane Harper

Falk woont in zijn door droogte geteisterde geboortedorp de begrafenis bij van zijn beste vriend die eerst zijn gezin heeft uitgemoord. Hij ontdekt dat de echte dader nog altijd vrij rondloopt. Via flashbacks kom je erachter waarom Falk ooit zelf de dood van een vriendin in de schoenen kreeg geschoven. Pageturner vol geheimen, incest en verslavingen.

Als we elkaar terugzien – Kristin Harmel

Columniste Emily denkt dat ze alles kwijt is: haar baan, haar familie en haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van een vrouw, die ze direct herkent als een jonge versie van haar onlangs overleden grootmoeder. Er staat geen afzender bij, alleen een handgeschreven briefje met de boodschap: Hij bleef altijd van haar houden. Emily besluit op onderzoek uit te gaan en komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen.

Meer tips voor boekenwurmen: