Zin in een gezellige filmavond (of -namiddag)? Feeling to the rescue, want wij tippen 5 x romantische films die je moét gezien hebben. Kruip dus lekker met wat snacks en een dekentje in je zetel en geniet van onderstaande topperts.

5 x romantische films op Netflix die je niet mag missen

1. All the Bright Places

De leukste verrassing van de hele maand maart: Netflix heeft het bestsellerboek ‘All the Bright Places’ van Jennifer Niven verfilmd. Niet te vergelijken met eender welke andere chick flick, dit is tienerdrama van de bovenste plank. Mentaal en emotioneel uitgeput door de plotselinge verdwijning van haar zus, herontdekt Violet (Elle Fanning) de liefde voor het leven wanneer ze Theodore Finch (Justice Smith), een excentrieke en onvoorspelbare jongen, ontmoet. Een prachtig verhaal dat onderwerpen als depressie, verdriet en mentale gezondheid behandelt. Let wel: hou zakdoekjes bij de hand!

2. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Dient deze cultfilm zelfs nog voorgesteld te worden? Indien je hem nog niet hebt gezien: Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een verhaal over tegenpolen Joel en Clementine, wiens karakters niet echt blijken te matchen. Wanneer hun relatie op de klippen loopt, besluit Clementine alle herinneringen aan haar grote liefde te laten verwijderen. Joel wil hetzelfde, maar krijgt al snel spijt. Want onstuimige verliefdheid blijkt niet zomaar uitwisbaar.

3. Call Me By Your Name

Deze prachtfilm over een 17-jarige jongen (rijzende ster Timothée Chalamet) die verliefd wordt op een oudere student (Armie Hammer) op het landgoed van zijn vader tijdens een lange, zwoele zomer in Zuid-Italië, verovert ongetwijfeld je hart. Verrukkelijk acteerwerk, zuiderse locaties en dromerige muziek: alles zit juist in deze coming of age film van Luca Guadagnino, die je de extase en hartzeer van eerste liefde doet (her)beleven.

4. La La Land

Voor wie de voorbije jaren in een grot heeft geleefd en zo dé kaskraker van 2016 zou gemist hebben: La La Land is de film die bewijst dat musicals allesbehalve saai of vervelend zijn. Een duo waar de liefde van afspat (hallo Emma Stone en Ryan Gosling), aandoenlijke liedjes en een ultra romantisch script: wat wil je nog meer?

5. Breakfast at Tiffany’s

Onmogelijk om niet in de ban te raken van Holly (Audrey Hepburn), een charmante New Yorkse die rondkomt dankzij de gulle mannen met wie ze ‘feest’. Maar wanneer schrijver Paul Varjak naar haar appartementencomplex verhuist, dreigt haar leven drastisch te veranderen. Kiezen ze voor elkaar of gaan ze door met het leven zoals het is? Eén ding is zeker: Hepburn’s acteerprestaties en de onmiskenbare charme van oude films doen je 115 minuten lang wegdromen.

Ontdek meer leuke films en series:

Tekst: Laura Swysen, Margot Huysentruyt. Openingsbeeld: All the Bright Places.