https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Cultuur 5x boeken om te lezen op een regenachtige dag

5x boeken om te lezen op een regenachtige dag

5x boeken om te lezen op een regenachtige dag

Het weer is ons deze zomer jammer genoeg nog niet gunstig geweest en ook de komende dagen ziet het ernaar uit dat er niet veel verbetering op til is. Ben jij op zoek naar een goede portie leesvoer om de regenachtige dagen door te komen? Dan vind je vast je gading in onze selectie.

1. De meisjes – Emma Cline

De meisjes‘ gaat over Evie, een 14-jarig meisje dat in 1969 een groep meisjes leert kennen met wie ze in een commune gaat wonen. Deze commune wordt geleid door een man voor wie ze bereid zijn te moorden. De debuutroman van Emma Cline beschrijft op een akelig goede manier hoe een meisje ergens wil bij horen, maar daar levenslang voor gestraft wordt.

boek, de meisjes, Emma Cline

€19,99 bij www.bol.com

2. Rondom de zon – Paula McLain

Rondom de zon‘ van Paula McLain is een inspirerend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Beryl Markham ontmoet Denys Finch Hatton in Kenia in de jaren ’20, die de minnaar is van schrijfster Karen Blixen. Beryl is een vrijgevochten vrouw die weet wat ze wil en zich zeker niet door een ander laat commanderen.

roman, Rondom de zon, lezen, Paula McLain €19,99 bij www.bol.com

3. Grote kleine leugens – Liane Moriarty

Liane Moriarty schreef met ‘Grote kleine leugens‘ een grappig, scherp en verrassend verhaal. Ze bouwt het plot op rond de gevaarlijke leugens die ouders nodig hebben om hun imago in stand te houden. Bovendien schuwt ze het taboe rond huiselijk geweld niet. Het verhaal gaat over Madeline, die met lede ogen toeziet hoe haar kind de kleuterklas deelt met de dochter uit de nieuwe relatie van haar ex. Dan heb je nog Celeste, een beeldschone vrouw die de ster is van de speelplaats, maar een duister geheim verbergt. Tot slot is er ook nog Jane, een piepjonge alleenstaande mama, ook al met een geheim. Wanneer er een ouderavond wordt georganiseerd, valt er een dode. Al snel wordt duidelijk wat voor een oorlog er gevoerd kan worden op de speelplaats tussen perfecte ouders met perfecte kinderen, ex-partners, stiefmoeders en iedereen die zich op een speelplaats bevindt.

roman, boek, Grote kleine leugens, Liane Moriarty

€19,99 bij www.bol.com

4. Lust en liefde in Versailles – Michel Vergé & Anna Moretti

Het is alom bekend dat Versailles niet het meest kuise hof was. Het was een oord waar er lustig op los gestoeid werd. Michel Vergé en Anna Moretti schreven een sappig boek vol pikante verhalen waarin duidelijk wordt dat de minnaressen van de koning ook veel macht hadden.

roman, Versailles, Lust en liefde, Michel Vergé-

€19,99 bij www.bol.com

5. Wat ik je niet vertel – Sarah Meuleman

Sophie en Hannah zijn hartsvriendinnen wanneer Sophie in 1996 – in volle Dutroux-tijdperk – verdwijnt. Wanneer Hannah, die modejournaliste is in New York, een boek wil schrijven over de tijdelijke verdwijning van Agathe Christie, kan ze het verleden niet langer ontkennen. Wat is er in 1996 met Sophie gebeurd en wat weet Hannah daarover? ‘Wat ik je niet vertel’ is een herschreven versie van de ‘De zes levens van Sophie‘, de voor De Bronzen Uil genomineerde debuutroman van Sarah Meuleman.

Wat ik je niet vertel, Sarah Meuleman, boek, roman

€9,99 bij www.bol.com

 

Lees ook: