Een goed glas wijn, een vol bubbelbad én een boek zijn de beste middelen voor een relax avondje thuis. Zet er nog een muziekje bij op en je bent helemaal zen.

 

Zeg dat je van mij bent – Elisabeth Norebäck

De dochter van psychotherapeute Stella verdween 20 jaar geleden. In cliënte Isabelle herkent ze haar. Maar dat is wel vaker gebeurd, en Stella sleept een verleden mee van opnames en geestesverwarring. Iemand probeert bovendien te voorkomen dat zij en Isabelle een band krijgen. Elisabeth Norebäck is verpleegster en ze schreef met veel kennis van zaken dit nagelbijtende debuut.

Zeg dat je van mij bent – Elisabeth Norebäck

Het donkerste water – Sharon Bolt

Lacey Flint leeft op een woonboot op de Theems in Londen. Ze werkt bij de rivierpolitie en vindt op een dag tijdens het zwemmen, niet zo toevallig, het lijk van een jonge vrouw. Sharon Bolton ontpopt zich de laatste jaren als de meester(es) van de cliffhangers en heeft een schitterend oog voor de sfeer en het speciale karakter van de gemeenschap die op het water leeft.

Het donkerste water – Sharon Bolt

De kinderen in de sleepnetten – Roberto Saviano

Tien jaar geleden moest Roberto Saviano na zijn verbluffende debuut Gomorra definitief onderduiken voor de maffia. Zijn nieuwe roman gaat over een groep schoolkinderen die in Napels de straten onveilig maakt. Nicolas, hun leider, wil niet langer opdrachten voor de maffia uitvoeren, maar zelf de macht in handen krijgen. Flitsend verhaal over een angstaanjagende generatie.

De kinderen in de sleepnetten – Roberto Saviano

Memoires van een ijsbeer – Yoko Tawada


Zijn ijsberen anders dan mensen? Niet veel, zo blijkt uit deze schitterende roman. Grootmoeder-ijsbeer is een succesvol schrijfster die van de Sovjet-Unie naar Canada vlucht, dochter Tosca scheert hoge toppen als circusbeer en kleinzoon Knut, die in de zoo wordt geboren, groeit uit tot een publiekslieveling. Hij heeft een bijzondere band met zijn verzorger tot die verdwijnt en Knut begint te worstelen met zijn afhankelijkheid. Memoires van een ijsbeer is een beeldschoon verhaal over ijsberen, die wel hetzelfde als mensen voelen, maar niet tot dezelfde soort worden gerekend en zo nog meer met vervreemding worden geconfronteerd. Yoko Tawada is een Japans-Duitse auteur die met kafkaiaanse verbeelding en een unieke pen over de relatie tussen dieren en mensen schrijft. Een ode aan de complexe liefde die ze voor elkaar kunnen voelen.

Memoires van een ijsbeer – Yoko Tawada

12 orgasmes om te ontdekken en te beleven – Ann Cuyvers

Bij een lief hoort meestal seks en in- timiteit. Toch komt genot niet altijd aanwaaien. Ann Cuyvers is eigena- res van De Erotische Verbeelding. Zo ondervond ze dat nog te veel vrouwen een afstand voelen tussen zichzelf en hun lichaam. Dit boek leert dat je zelf verantwoordelijk bent voor je genot en orgasme. Ontdek hier hoe je op twaalf ma- nieren je lijf kunt stimuleren. Twaalf technieken die je misschien tot een orgasme kunnen brengen en die je in je eentje of samen met je partner kunt uitproberen.

12 orgasmes om te ontdekken en te beleven – Ann Cuyvers

Hart gezocht, 15 manieren om een lief te vinden – Mieke Mievis en Hilde Martinez

In België leven op dit moment 1.700.000 singles. Het merendeel van hen is op zoek naar een lief. Een van hen is Mieke Mievis, seksuologe en relatietherapeute. Vijftien verschillende manieren testte ze voor je uit, van Tinder tot vrijwilligerswerk, van ‘Vraag het aan vrienden’ tot de wei van Werchter. In Hart Gezocht, dat ze samen met Hilde Martinez schreef, inspireert ze singles – met veel tips & tricks – om avontuurlijker op zoek te gaan.

Hart gezocht, 15 manieren om een lief te vinden – Mieke Mievis en Hilde Martinez

Nog meer leesplezier: