Een glas wijn en goed boek… Meer hebben we niet nodig om te genieten van de kerstvakantie. Nood aan inspiratie? Wij tippen 7 boeken om nu te lezen.

7 x boeken om deze kerstvakantie te lezen

Appels vallen niet – Liane Moriarty

Liane Moriarty werd bekend dankzij de verfilming van Big Little Lies, maar deze recente Appels vallen niet, moet niet onderdoen. De Delaneys lijken het perfecte gezin: voormalige tennisleraren Joy en Stan verkochten hun bedrijf om meer tijd te nemen, hun vier volwassen kinderen hebben een druk leven en voor de buitenwereld lijkt alles prima. Maar dan verdwijnt Joy en opeens blijkt het leven van deze familie toch niet zo’n rozengeur en maneschijn. Waar is Joy en wie was die mysterieuze logee van een jaar geleden? Liane zorgt opnieuw voor de nodige spanningsopbouw en intriges.

Appels vallen niet – Liane Moriarty – A.W. Bruna Uitgevers – € 22,99 

Nachtstad – Wouter Dehairs

Wie van thrillers houdt, zit goed met deze Nachtstad dat zich afspeelt in Brussel en Leuven. De vrouw van de Brusselse minister-president is verdwenen. Hij herkent haar op een van de beelden van een fototentoonstelling in Bozar. Ondertussen moet privédetective Keller Brik de verdwijning van een tienermeisje onderzoeken. Zijn assistente eist de zaak op. Daar heeft ze misschien wel een specifieke reden voor: de zoektocht naar het meisje confronteert haar met geesten uit het verleden.

Nachtstad – Wouter Dehairs – Lannoo – € 20,99 

Dit leven is van jou – Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay – je kent haar van Haar naam was Sarah – heeft het in deze coming-af-ageroman over onverwachte vriendschappen, mooie levenslessen en hoop voor de toekomst. De achttienjarige, introverte Martin Dujeu woont met zijn vader in het gegoede 15de arrondissement van Parijs. Zijn moeder is op jonge leeftijd overleden en met zijn vader heeft hij een slechte band. De enige twee liefdes in Martins leven zijn zijn hond en literatuur. Tot hij op een ochtend Célestine ontmoet, een dakloze dame die haar toevlucht heeft gezocht in een portiek in zijn straat. Wat begint als een ontmoeting vol vooroordelen, groeit uit tot een hechte vriendschap tussen twee mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben, maar een gedeelde passie ontdekken.

Dit leven is van jou – Tatiana de Rosnay – ambos|anthos – € 21,99

De ongewenste gast – Bettie Elias

Alexander leidt een mooi leven: hij is anesthesist, is gelukkig met vrouw Marte en heeft twee kinderen. Hij heeft hechte vriendschappen en staat op het punt een mooie promotie te krijgen. Het leven lijkt hem toe te lachen, maar niemand weet dat hij een vreselijk geheim met zich meedraagt. Tot Brent na 28 jaar opeens opeens in zijn leven opduikt. Onverwerkte jeugdtrauma’s komen boven water. Kan Alexander aan de druk van Brent weerstaan?

De ongewenste gast – Bettie Elias – Houtekiet – € 21,99

 

Brief aan mijn kind – Leen Dendievel

‘Vergelijk je verdriet niet met dat van een ander’, het is maar één van de levenslessen die een vader in dit boek geeft aan zijn dochter. Leen Dendievel geeft tips die je als kind zelf zou gehad willen hebben, en die als volwassene een goede herinnering zijn aan wat er echt te doet.

Brief aan mijn kind – Leen Dendievel – Horizon – € 14,99

 

Het papieren paleis – Miranda Cowley-Heller

Elle is gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Het perfecte leven lijkt zo, maar deze ochtend is alles anders. Gisteravond is ze tijdens het diner weggeglipt met Jonas, hij is sinds haar kindertijd haar beste vriend. Terwijl hun partners gezellig babbelen, hebben zij seks met elkaar. Elle staat nu voor een hartverscheurende keuze: kiest ze voor de veiligheid en het stabiele leven dat ze heeft opgebouwd of waagt ze een enge sprong en wordt Jonas meer dan haar beste vriend?

Het Papieren Paleis – Miranda Cowley Heller – De Bezige Bij – € 23,99 

Verwachting – Anna Hope

We stellen ons allemaal weleens de vraag of dit nu echt het leven is waar we van droomden. Hannah, Cate en Lisse zijn beste vriendinnen en het leven lacht hen toe. Ze leven een zorgeloos leventje in Oost-Londen. Tien jaar later hebben ze elk hun eigen vragen. Hannah is tevreden met Nathan, maar wilt dolgraag kinderen. Cate heeft een zoontje, maar lijkt zichzelf te verliezen en Lissa staat op het punt om door te breken als actrice, maar heeft het privé niet voor elkaar. De drie worstelen met dezelfde vraag: wat is een zinvol leven, en hoe bereik je dat?

Verwachting – Anna Hope – ambo|anthos – € 24,99

 

Meer tips voor de kerstvakantie: