Valentijn is het uitgelezen moment om samen met je partner (lees: hij durft op deze dag geen neen zeggen) te kijken naar een romantische film. Inspiratie nodig? Wij zetten enkele romantische parels voor jou op een rijtje.

The best of me

Twee verliefde tieners worden door een tragisch voorval uit elkaar gedreven. Na 21 jaar zien ze elkaar terug op een begrafenis. Alle mooie en pijnlijke herinneringen uit het verleden komen naar boven.

P.S. I Love You

Pak je doos zakdoeken maar bij de hand. Nadat Gerry overlijdt, laat hij na zijn dood 12 brieven achter aan zijn grote liefde Holly. Hij hoopt haar op die manier naar een nieuw leven te leiden.

Ghost

Deze klassieker uit 1990 verveelt nooit. Sam wordt vermoord, maar laat vriendin Molly niet in de steek. Zijn geest waarschuwt haar voor gevaar, én bakt potten met haar. 😉

Breakfast at Tiffany’s

Holly Golightly wordt verliefd op schrijver Paul Verjak. Al is dat een probleem, want zij wilt een rijke man aan de haak slaan, en hij is dat verre van.

No Strings Attached

Adam en Emma zijn perfect gelukkig met hun louter seksuele relatie. Maar zoals dat hoort bij een romantische film, komen er gevoelens in het spel.

Sleepless in Seattle

Een rouwende weduwenaar en een ongelukkige journalite worden door het lot én een schattig 8-jarig jongetje samengebracht.

The Holiday

Het hoeft geen Kerstmis te zijn, om van deze film te genieten. Amanda uit L.A. en Iris uit Londen hebben allebei pech in de liefde. Ze besluiten op vakantie te gaan en ruilen van woning.

Suite Française

Terwijl haar man gevangen zit in een Duits kamp, woont de Duitse officier Bruno in bij de Franse Lucille en haar strenge schoonmoeder. Eerst is ze achterdochtig, maar hun gedeelde liefde voor muziek, doet het ijs smelten.

The Ugly Truth

Abby is producente van een ochtendprogramma. Wanneer Mike zegt dat mannen slechts op één ding uit zijn, besluit Abby de proef op de som te nemen.

Meer tips voor Valentijn: