Voor de bridgerton-fans die afgelopen week alle afleveringen al volledig gebingd hebben: goed nieuws! Na de succesvolle release van het tweede seizoen, doet producer Shonda Rimes ons nog een derde seizoen cadeau. Een nieuwe portie van verboden romances, sappige roddels en sexy Britse accenten? Bring it on! Ontdek hier alles wat we weten over seizoen 3.

Wat kunnen we verwachten van seizoen 3?

Als we de romans van Julia Quinn mogen geloven, waar de Netflix serie zich op baseert, volgen we in seizoen 3 het liefdesverhaal van Benedict Bridgerton en Sophie Beckett. Sophie is de dochter van een graaf die als dienstmeisje moet werken voor haar hatelijke stiefmoeder, denk aan het klassieke assepoesterverhaal maar dan met een Bridgerton twist. Op die manier volgt producer Shonda Rimes de volgorde van de acht romans mooi op, al kan het ook zijn dat we in seizoen 3 een andere Bridgerton romance te zien zullen krijgen. In een interview met Entertainment Tonight, vertelde Rhimes namelijk dat de show niet volledig vastgebonden is aan de boeken: “Er zijn acht Bridgerton broers en zussen, dus we zijn van plan om de liefdesperikelen van elk van hun te volgen. De volgorde van de seizoenen, hangt niet per se vast aan de volgorde van de boeken.”

Wie zien we in seizoen 3 terug?

Een week na de release van het tweede seizoen, bevestigen de acteurs dat er een derde seizoen op til staat. Zo vertelde Simone Ashley, die de rol van Kate Sharma speelt, dat we meer te zien zullen krijgen van haar en Anthony Bridgerton: “Ik denk dat alles nu pas begint voor Kate en Anthony. Seizoen 3 zal verder bouwen op hun huwelijk en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast zou ik in het derde seizoen het karakter van Kate, als individu, graag volledig willen laten openbloeien.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Alle andere Bridgerton acteurs mogen we wellicht ook verwachten in de komende seizoenen, al zullen de hoofdrollen waarschijnlijk anders verdeeld worden. Als we voortgaan op de Assepoester-verhaallijn van Benedict, zien we hem sowieso al terug samen met zijn broers en zussen. Daphne zal dan weer wat meer op de achtergrond treden, zodat Anthony de jongere Bridgertons kan adviseren, voor ze in het huwelijksbootje stappen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andere favorieten zoals Penelope Featherington, Lady Danbury en Queen Charlotte, lieten ook al vallen dat ze zullen meewerken aan het nieuwe seizoen. Natuurlijk hopen we dat producer Shonda Rimes, Edwina Sharma en Mary Sharma ook in het derde seizoen zal laten schitteren. De enige afwezige waar we zeker van zijn is, Simon, The Duke of Hastings, die we ook in seizoen 2 jammer genoeg niet meer terugzagen.

Wanneer krijgen we het derde seizoen te zien?

Hoewel Lady Whistledown seizoen 3 en 4 in april 2021 al bekendmaakte, is er nog geen exacte releasedatum. De opnames voor seizoen 3 gaan pas binnen enkele maanden van start, dus verwachten we de nieuwe afleveringen in het voorjaar van 2023. Hoe dan ook, als we Shonda Rimes mogen geloven, en elk liefdesverhaal effectief een apart seizoen krijgt, zal er niet snel een einde komen aan de Bridgerton saga.

Lees ook: