Heb jij de Netflix-serie Bridgerton ook in één ruk uitgekeken? Je bent niet alleen. Netflix maakte bekend dat het de best bekeken Netflix-serie ooit is. Het wordt dus uitkijken naar het tweede seizoen. Dit is er alvast geweten.

Wij  begrijpen wel waarom Bridgerton zo populair is. Producent Shonda Rhimes en schrijver Chris Van Dusen vonden de perfecte mix tussen Gossip Girl en Downton Abbey. Het kostuumdrama laat immers het liefdesleven en de sappige roddels zien van de Londense society in het jaar 1813. Whistledown, het krantje dat uitgegeven wordt door een niet gekend persoon, doet dienst als roddelverspreider van dienst. Het eerste seizoen is gebaseerd op het eerste boek van schrijfster Julia Quinn. In ‘The Duke & I’ zie we hoe Daphne Bridgerton haar debuut maakt in de Londense society en op zoek is naar liefde.

Seizoen 2

Wie ondertussen aan de boeken is begonnen, weet dat het tweede boek ‘The viscount who loved me’ zal gaan over de Anthony, de oudste broer van Daphne. Ook hij is op zoek naar de liefde, maar de zus van zijn verloofde is op z’n zachtst gezegd overbezorgd en ziet een huwelijk niet zitten. Dat zorgt voor de nodige spanningen.

Nieuw bloed

Een nieuwe verhaallijn dus, gelukkig moeten we ons geen zorgen maken over een volledig nieuwe cast. Zo ongeveer alle karakters uit het eerste seizoen komen ook in het tweede boek voor. Netflix liet in een aankondiging weten dat dezelfde castleden terugkeren, én dat er ook nieuw bloed is. Simone Ashley (je kent haar van Sex Education)  maakt haar opwachting in de serie.

Nog even geduld

Helaas zul je wel nog even geduld moeten hebben, Lady Whistledown liet weten dat de productie gepland is in de lente van 2021. Wanneer het tweede seizoen effectief op Netflix verschijnt, is nog niet bekend.

Een blik achter de schermen

Graag nog wat na te genieten van je kostuumserie? Netflix deelde alvast enkele beelden achter de schermen.

Bridgerton: op de set

Bridgerton: de kostuumafdeling

Bridgerton: op de set

Bridgerton: op de set

Bridgerton: op de set

Kun je niet meer wachten? Wij selecteerden alvast een lijstje met kostuumseries die je ongetwijfeld ook zullen bekoren. 

Meer over series & films:

Beelden: Netflix