Zin in een avondje Netflix, maar nood aan wat inspiratie? Feeling tipt de beste Britse series op Netflix die je nu wilt bingen.

 

12 x de beste Britse series op Netflix

1. Land Girls

In deze serie volg je 4 Land Girls, jonge Britse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun huis verlieten om als lid van de Women’s Land Army de Britse landbouw draaiende te houden. Terwijl ze wachten op antwoorden van hun geliefden, sluiten ze diepe vriendschappen en dreigt er altijd wel gevaar om de hoek… En dat heeft niet altijd met de oorlog te maken.

Te bekijken op Netflix.

2. After life

Ricky Gervais speelt in deze tragikomische serie een journalist die de dood van zijn vrouw moet verwerken. Hij belandt in een depressie en verandert in een norse man die iedereen op afstand houdt, als eerste de mensen die hem willen helpen.

Te bekijken op Netflix.

3. Sherlock

Sherlock Holmes ken je als de detective die misdaden oplost. In deze serie wordt hij bijgestaan door soldaat John Watson. Sherlocks verstand en Johns pragmatische insteek maakt van hen het perfecte duo. Ze lossen schijnbaar onoplosbare misdaden op.

Te bekijken op Netflix.

4. The Crown

De kans is groot dat je op zijn minst al hoorde over de serie, als je hem nog niet zag. In deze Britse historische dramaserie volgen het leven van koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk.

Te bekijken op Netflix.

5. House of Cards

In deze serie staat het politieke leven in Londen centraal. Nadat een promotie aan zijn neus is voorbijgegaan, neemt de Britse politicus Francis Urquhart wraak op het stelsel dat zijn carrière in de weg staat. En hij is medogenloos en is niet bang om pionnen op het bord te verplaatsen of indien nodig te elimineren.

Te bekijken op Netflix.

6. Bodyguard

De jonge vader David Budd is een oorlogsveteraan met posttraumatische stress. Hij krijgt de opdracht om Jullia Montague, minister van binnenlandse zaken, te beschermen. Wanneer hij een affaire begint, loopt alles uit de hand.

Te bekijken op Netflix.

7. The Stranger

Wat als alle geheimen aan het licht zouden komen? Op die vraag krijg je een antwoord in The Stranger. In deze spannende serie verklapt een vrouw aan willekeurige mensen geheimen. Affaires, vermissingen, fraude… Iedere bloedstollende aflevering eindigt steevast met een goede cliffhanger.

Te bekijken op Netflix.

8. Broadchurch

Iedereen kent elkaar in het rustige dorpje Broadchurch. De gesloten gemeenschap wordt opgeschrikt wanneer het lichaam van de 11-jarige Danny Latimer aanspoelt op de kust.

Te bekijken op Netflix.

9. Luther

Luther is een geniale detective die misdaden weet op te lossen. Naast zijn werk als rechercheur, moet hij ook moeite doen om zijn privéleven op de rails te houden.

Te bekijken op Netflix.

10. The Fall

Een Britse detective wordt naar Belfast gestuurd om een spraakmakende moord op te lossen. Al snel vermoedt ze dat het om een seriemoordenaar gaat.

Te bekijken op Netflix.

11. The big flower fight

Het ene bloemstuk is het andere niet, zoveel is zeker. In deze serie gaan tien tuinarchitecten, beeldhouwers en kunstenaars aan de slag om de beste tuinsculpturen te maken. En daar komen impressionante kunstwerken uit voort.

Te bekijken op Netflix.

12. Next in Fashion

Fashionista’s, deze wil je niet missen. Alexa Chung en Tan France gaan op zoek naar nieuw modetalent! In een spannende afvalrace komen we te weten wie een label mag lanceren op het luxeplatform Net-à-porter.

Te bekijken op Netflix.

Meer series die je niet wilt missen: