Zin in een avondje Netflix, maar langer bezig met kiezen van een film dan met het kijken zelf? Feeling to the rescue. Wij tippen de beste films op Netflix die je niet wilt missen.

De beste films op Netflix: onze favorieten

Forest Gump

Een klassieker voor jong en oud. Forrest Gump (Tom Hanks) heeft zich genesteld op een bankje bij een bushalte en vertelt aan de wildvreemdste mensen honderduit over zijn verleden. De mensen luisteren naar de ietwat vreemde persoon met zuidelijk accent en aanhoren zijn bijzondere levensverhaal.

Vanaf 3/2 op Netflix

Horrible Bosses 2

Nick, Dale en Kurt besluiten samen een eigen bedrijf om hun eigen baas te zijn. Wanneer een investeerder roet in het eten gooit, besluiten ze diens zoon te ontvoeren.

Vanaf 1/2 op Netflix

Sergio

Documentaire uit 2009. Een aangrijpende documentaire over Sergio Vieira de Mello, de charismatische Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, die werd vermoord door terroristen in Irak.

Vanaf 1/2 op Netflix

The intern

Komedie (2015). Bij de drukbezette modeonderneemster Jules is de verwondering groot als Ben, een 70-jarige weduwnaar, reageert op een advertentie voor een senior stagiair. Hilarische taferelen gegarandeerd.

Vanaf 1/2 op Netflix

37 seconds

Een jonge manga-artieste, gevangen door de maatschappij en familieverplichtingen, begint aan een reis naar seksuele vrijheid en persoonlijke bevrijding.

Vanaf 31/1 op Netflix 

A Sun

Drama. Het dramatische verhaal van hoe een familie moet omgaan met het feit dat hun zoon in gevangenis belandt.

Vanaf 24/1 op Netflix

A quiet place

Horrorfilm. Ver weg van de bewoonde wereld leeft een hecht gezin continu in angst dat zelfs het zachtste geluid de aandacht van verschrikkelijke buitenaardse wezens zal trekken.

Vanaf 20/1 op Netflix

A fall from Grace

Thriller. Als een gezagsgetrouwe vrouw wordt beschuldigd van de moord op haar man, beseft haar advocaat al snel dat er sprake is van een groter complot.

Vanaf 17/1 op Netflix

Weg van jou

Romantische komedie. Evi verlangt naar een nieuwe baan in een exotisch land. Als ze in plaats daarvan moet verhuizen naar een afgelegen dorpje aan zee, heroverweegt ze haar leven en relatie.

Vanaf 7/1 op Netflix 

Hacksaw Ridge

Oorlogsdrama. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de hospik en gewetensbezwaarde Desmond Doss onverwachts de held op het slagveld van Okinawa, maar dan zonder wapens.

Vanaf 1/1 op Netflix

Drama. Deze klassieker uit 1994 zorgt voor pure nostalgie. De van moord beschuldigde eerzame bankier Andy Dufresne begint een nieuw leven in de Shawshank-gevangenis en vormt een hechte band met oudere medegevangene Red.

Vanaf 1/1 op Netflix

Call me by your name

Drama. Over de ontluikende liefde tussen een 17-jarige jongen en een Amerikaanse student, op een Italiaans landgoed in de jaren 80 tijdens een wel héél hete zomer. Ondanks het leeftijdverschil tussen hen, wordt het voor beide jongens steeds moeilijker om niet toe te geven aan hun ‘verboden’ verlangens.

Vanaf 27/12 op Netflix

The two popes

Historische dramafilm. De film draait om de eerste ontmoeting tussen huidig paus Franciscus en zijn voorganger paus Benedictus XVI, die in 2013 als eerste paus in zeshonderd jaar vrijwillig afstand nam van het pausschap.

Vanaf 20/12 op Netflix

Meer cultuurtips: