Zin in een avondje Netflix, maar langer bezig met kiezen van een film dan met het kijken zelf? Feeling to the rescue. Wij tippen de beste films op Netflix die je niet wilt missen.

Lees ook: de nieuwste series op Netflix – de selectie van onze cultuur-expert.

De beste films op Netflix: onze favorieten

Queen

In deze feel good comedy vindt een jonge vrouw de liefde voor het leven terug. Wanneer ze vlak voor haar huwelijksdag in de steek wordt gelaten, besluit te toch op huwelijksreis te trekken. En daar beleeft ze de tijd van haar leven.

Vanaf 7/7 op Netflix.

Catch me if you can

Frank pakt iedereen in met zijn praatjes als arts, hoogleraar, advocaat en piloot. Totdat men erachter komt dat hij iedere keer mensen oplicht en vervolgens met de noorderzon vertrekt. De politie besluit een internationale klopjacht te openen.

Vanaf 1/7 op Netlfix.

Pitch Perfect

Hilarische film met onder andere Rebel Wilson in de hoofdrol. Twee a capella zanggroepen nemen het tegen elkaar op in een belangrijke zangwedstrijd. En daar horen uiteraard de nodige conflicten bij.

Vanaf 1/7 op Netflix.

About a boy

De hippe, onverantwoordelijke Londenaar Will verzint een zoon en bezoekt bijeenkomsten voor alleenstaande ouders om beschikbare vrouwen te ontmoeten.

Vanaf 1/7 op Netflix.

Knocked up

Komedie met Katherine Heigl. Een onenightstand resulteert in een onverwachte zwangerschap voor Alison die probeert er het beste van te maken met de nietsnut die haar bezwangerde.

Vanaf 1/7 op Netflix.

Schindler’s List

Deze klassieker kun je nu ook bekijken op Netflix. Oskar Schindler staat niet bekend als een zeer fijne man. Hij wordt gezien als de ijdele en hebberige Duits zakenman zonder hart voor anderen. Totdat hij besluit om tijdens het Nazi-regime zijn fabriek beschikbaar te stellen voor joodse vluchtelingen.

Vanaf 1/7 op Netlfix.

Django Unchained

Samen met een Duitse premiejager reist een bevrijde slaaf, Django, door Amerika om zijn vrouw te bevrijden uit de handen van een sadistische plantage-eigenaar.

Vanaf 1/7 op Netflix.

The Blues Brothers

Nog zo’n klassieker (uit 1980) die je nu op Netflix kunt bekijken. Twee kleine criminelen willen het katholieke weeshuis waarin ze zijn opgegroeid redden door hun voormalige band weer bijeen te brengen voor een liefdadigheidsconcert.

Vanaf 1/7 op Netflix.

Axone

In Delhi bereiden vriendinnen uit Noordoost-India een stinkende delicatesse voor een huwelijksfeest, wat voor de nodige wrijving en humor zorgt tussen hen en hun buren.

Vanaf 11/6 op Netflix.

Bridget Jones’ Baby

Als de eeuwige single Bridget op 43-jarige leeftijd opeens zwanger is, moet ze erachter komen of ze wel klaar is om moeder te worden, en wie de vader van de baby is.

Vanaf 5/6 op Netflix.

Rush Hour

Wanneer een inspecteur uit Hong Kong voor een ontvoeringszaak naar Los Angeles wordt gestuurd, wijst de FBI een zelfingenomen agent aan om hem af te leiden.

Vanaf 3/6 op Netflix.

The Hangover

Als drie vrienden eindelijk wakker worden na een wild vrijgezellenfeest, is hun beste vriend spoorloos verdwenen en hij is degene die in het huwelijksbootje stapt. Kun je er maar geen genoeg van krijgen? Ook 2 en 3 staan nu op Netflix.

Vanaf 2/6 op Netflix.

Changeling

Wanneer haar gekidnapte zoon thuis wordt afgeleverd, vraagt de moeder zich af of hij het wel is. Ze wordt vervolgens voor gek uitgemaakt door de commissaris.

Vanaf 1/6 op Netflix.

The Zookeeper’s Wife

Wanneer de nazi’s Polen binnenvallen, werken verzorgers van de dierentuin in Warschau en het verzet samen om Joden te redden van de verschrikkingen van het Derde Rijk.

Vanaf 1/6 op Netflix.

Children of Men

In een duistere toekomst waarin mensen zich niet meer kunnen voortplanten, wordt één vrouw toch zwanger. Een bureaucraat met wroeging vecht om haar te beschermen.

Vanaf 23/5 op Netflix.

The Adjustment Bureau

Een succesvol nieuw congreslid wordt verliefd op een mooie balletdanseres, maar mysterieuze krachten proberen de liefdesaffaire tegen te houden.

Vanaf 22/5 op Netflix.

The Lovebirds

De relatie van een stel zit op een doodlopend spoor. Wanneer ze per ongeluk op een moord stuiten, openen ze de jacht op de moordenaar om hun naam te zuiveren.

Vanaf 22/5 op Netflix.

Gladiator

Een Romeinse generaal (Maximus) die de troonopvolger is van de overleden keizer, wordt ter dood veroordeeld door de machtswellustige zoon (Commodus) van de overleden heerser. Maximus weet te ontkomen, maar dat geldt niet voor zijn vrouw. Als Maximus uitgeput wordt gevonden, verkopen ze hem door aan de gladiatorenmeester Proximo. Vanaf dat moment begint hij terug te vechten.

Vanaf 15/5 op Netflix.

Inglourious Bastards

Een Joodse bioscoopeigenaar wordt gedwongen om een nazi-première te houden. Precies die locatie is door een groep Amerikaanse soldaten echter uitgekozen om een confrontatie aan te gaan.

Vanaf 15/5 op Netflix.

Inside Man

Een detective is net zo slim als een dief die de politie altijd één stap voor is en als een onhandige onderhandelaar zich erin mengt, lopen de dingen uit de hand.

Vanaf 15/5 op Netflix.

Circus of Books

Een aardig Joods stel runde decennialang The Circus of Books, een pornowinkel en epicentrum voor homo’s in LA. Hun dochter legt als regisseuse hun leven en de tijd vast.

Vanaf 22/4 op Netflix.

Betonrausch

Een jonge man gaat tot het uiterste om rijk te worden en zet met zijn handlanger de Berlijnse vastgoedmarkt op zijn kop, totdat hun succes alles kapot dreigt te maken.

Vanaf 17/4 op Netflix.

La terre et le sang

Een eigenaar van een zagerij en zijn tienerdochter raken verwikkeld in een dodelijke vete als een drugsdealer gestolen cocaïne verstopt op hun afgelegen terrein.

Vanaf 17/4 op Netflix.

Meet Joe Black

Bill Parrish is rijk, succesvol en charmant. Maar wanneer de dood (Brad Pitt) hem in de ogen kijkt, doet hij alles om nog wat langer op aarde te kunnen blijven. De Dood besluit, na het zien van de aardse rijkdommen waarover Bill beschikt, een tijdje op aarde te vertoeven in de gedaante van een mens. Hij verkiest Bill als gids op aarde en de Dood verbiedt hem om zijn ware identiteit ooit bekend te maken!

Vanaf 10/4 op Netflix.

Elizabeth

In dit met een Oscar bekroonde verhaal over absolute macht en de prijs hiervan moet de jonge koningin Elizabeth I haar geluk opofferen voor haar eigen veiligheid.

Vanaf 10/4 op Netflix.

Coffee & Kareem

Een onbekwame agent uit Detroit probeert een band op te bouwen met een grofgebekte jongen zoon van zijn vriendin terwijl ze een criminele samenzwering onthullen.

Vanaf 3/4 op Netflix.

The Courageous Heart of Irena Sendler

In de begindagen van de Tweede Wereldoorlog bedenkt een Poolse maatschappelijk werkster een plan om zo’n Joodse kinderen uit Warschau in veiligheid te brengen.

Vanaf 3/4 op Netflix.

Passengers

Wanneer een eenzame passagier vele jaren te vroeg uit zijn hyperslaap ontwaakt, besluit hij tijdens een interplanetaire reis een medereiziger wakker te maken.

Vanaf 1/4 op Netflix

Through My Father’s Eyes: The Ronda Rousey Story

Deze documentaire laat zien hoe voormalig Olympisch en UFC-kampioen Ronda Rousey haar iconische status van mixed martial arts wist te bereiken.

Vanaf 1/4 op Netflix.

Hearts beat Loud

De zaken in de muziekwinkel van Frank gaan slecht en zijn dochter Sam gaat studeren aan de universiteit. Nu hoopt hij dat muziek en liefde hem uit de put zullen helpen.

Vanaf 31/3 op Netflix.

Trixie Mattel: Moving Parts

Dragqueen Trixie Mattel deelt de bitterzoete realiteit van succes in deze documentaire over haar weg naar roem en de daaropvolgende muziekcarrière.

Vanaf 27/3 op Netflix.

 

Memento

Thriller (2000). Leonard Shelby is zijn kortetermijngeheugen kwijt na een hoofdletsel. Hij begint aan een zoektocht naar de lowlife die zijn vrouw heeft vermoord.

Vanaf 8/3 op Netflix.

Spenser confidential

Spenser, een ex-agent en ex-gevangene, werkt samen met beginnend vechter Hawk om een sinister complot rond de dood van twee politieagenten in Boston te ontrafelen.

Vanaf 6/3 op Netflix

All the bright places

Houd de zakdoeken bij de hand. Tieners Violet en Theodore werken samen aan een schoolwerk en worden verliefd. Ze hebben één ding gemeen: ze struggelen beiden met een flinke lading emotionele bagage. En dat zorgt voor de nodige problemen.

Vanaf 28/2 op Netflix

Game Night

Komedie (2018). Max en Annie houden elke week een spelletjesavond met hun vrienden. Maar dan organiseert Max’ verwaande broer een moordspel dat iets te echt wordt.

Vanaf 22/2 op Netlfix

The Body

Thriller (2019). Een rechercheur onderzoekt de verdwijning van een lichaam uit een mortuarium in deze mysterieuze remake in Hindi van een Spaanse thriller.

Vanaf 21/2 op Netflix

This is 40

Komedie (2012). In dit vervolg op Knocked Up worstelt het echtpaar Pete en Debbie met de realiteit van het ouder worden en het bereiken van de middelbare leeftijd.

Vanaf 15/2 op Netflix 

Isi & Ossi

Romantische komedie (2020). Een miljardairsdochter doet net of ze een relatie met een arme bokser heeft, zodat ze van haar ouders haar culinaire dromen achterna mag.

Vanaf 14 februari op Netflix 

Eternal sunshine of the spotless mind

Komedie (2004). Joels vriendin heeft haar herinneringen aan hun tumultueuze relatie laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het proces, Dr. Howard Mierzwiak.

Vanaf 14 februari op Netflix

Happy Gilmore

Komedie (1996). Een mislukte ijshockeyspeler blijkt een wonder op de golfbaan. Niemand slaat de ballen zo ver als Happy Gilmore, en hij is vastbesloten om een PGA-toernooi te winnen om zo zijn oma’s huis te redden.

Vanaf 14 februari op Netflix 

What dreams my come

Drama (1998). Overleden arts Chris Nielson riskeert eeuwige verdoemenis door de hemel te verlaten om zijn radeloze vrouw te redden die na zelfmoord in de hel is beland.

Vanaf 14 februari op Netflix 

Forest Gump

Een klassieker voor jong en oud. Forrest Gump (Tom Hanks) heeft zich genesteld op een bankje bij een bushalte en vertelt aan de wildvreemdste mensen honderduit over zijn verleden. De mensen luisteren naar de ietwat vreemde persoon met zuidelijk accent en aanhoren zijn bijzondere levensverhaal.

Vanaf 3/2 op Netflix

Horrible Bosses 2

Nick, Dale en Kurt besluiten samen een eigen bedrijf om hun eigen baas te zijn. Wanneer een investeerder roet in het eten gooit, besluiten ze diens zoon te ontvoeren.

Vanaf 1/2 op Netflix

Sergio

Documentaire uit 2009. Een aangrijpende documentaire over Sergio Vieira de Mello, de charismatische Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, die werd vermoord door terroristen in Irak.

Vanaf 1/2 op Netflix

The intern

Komedie (2015). Bij de drukbezette modeonderneemster Jules is de verwondering groot als Ben, een 70-jarige weduwnaar, reageert op een advertentie voor een senior stagiair. Hilarische taferelen gegarandeerd.

Vanaf 1/2 op Netflix

37 seconds

Een jonge manga-artieste, gevangen door de maatschappij en familieverplichtingen, begint aan een reis naar seksuele vrijheid en persoonlijke bevrijding.

Vanaf 31/1 op Netflix 

A Sun

Drama. Het dramatische verhaal van hoe een familie moet omgaan met het feit dat hun zoon in gevangenis belandt.

Vanaf 24/1 op Netflix

A quiet place

Horrorfilm. Ver weg van de bewoonde wereld leeft een hecht gezin continu in angst dat zelfs het zachtste geluid de aandacht van verschrikkelijke buitenaardse wezens zal trekken.

Vanaf 20/1 op Netflix

A fall from Grace

Thriller. Als een gezagsgetrouwe vrouw wordt beschuldigd van de moord op haar man, beseft haar advocaat al snel dat er sprake is van een groter complot.

Vanaf 17/1 op Netflix

Weg van jou

Romantische komedie. Evi verlangt naar een nieuwe baan in een exotisch land. Als ze in plaats daarvan moet verhuizen naar een afgelegen dorpje aan zee, heroverweegt ze haar leven en relatie.

Vanaf 7/1 op Netflix 

Hacksaw Ridge

Oorlogsdrama. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de hospik en gewetensbezwaarde Desmond Doss onverwachts de held op het slagveld van Okinawa, maar dan zonder wapens.

Vanaf 1/1 op Netflix

Drama. Deze klassieker uit 1994 zorgt voor pure nostalgie. De van moord beschuldigde eerzame bankier Andy Dufresne begint een nieuw leven in de Shawshank-gevangenis en vormt een hechte band met oudere medegevangene Red.

Vanaf 1/1 op Netflix

Call me by your name

Drama. Over de ontluikende liefde tussen een 17-jarige jongen en een Amerikaanse student, op een Italiaans landgoed in de jaren 80 tijdens een wel héél hete zomer. Ondanks het leeftijdverschil tussen hen, wordt het voor beide jongens steeds moeilijker om niet toe te geven aan hun ‘verboden’ verlangens.

Vanaf 27/12 op Netflix

The two popes

Historische dramafilm. De film draait om de eerste ontmoeting tussen huidig paus Franciscus en zijn voorganger paus Benedictus XVI, die in 2013 als eerste paus in zeshonderd jaar vrijwillig afstand nam van het pausschap.

Vanaf 20/12 op Netflix

Meer cultuurtips: