Zin in een avondje Netflix, maar langer bezig met kiezen van een film dan met het kijken zelf? Feeling to the rescue. Wij tippen de beste films op Netflix die je niet wilt missen.

Lees ook: de nieuwste series op Netflix – de selectie van onze cultuur-expert.

De beste films op Netflix: onze favorieten

Coffee & Kareem

Een onbekwame agent uit Detroit probeert een band op te bouwen met een grofgebekte jongen zoon van zijn vriendin terwijl ze een criminele samenzwering onthullen.

Vanaf 3/4 op Netflix.

The Courageous Heart of Irena Sendler

In de begindagen van de Tweede Wereldoorlog bedenkt een Poolse maatschappelijk werkster een plan om zo’n Joodse kinderen uit Warschau in veiligheid te brengen.

Vanaf 3/4 op Netflix.

Passengers

Wanneer een eenzame passagier vele jaren te vroeg uit zijn hyperslaap ontwaakt, besluit hij tijdens een interplanetaire reis een medereiziger wakker te maken.

Vanaf 1/4 op Netflix

Through My Father’s Eyes: The Ronda Rousey Story

Deze documentaire laat zien hoe voormalig Olympisch en UFC-kampioen Ronda Rousey haar iconische status van mixed martial arts wist te bereiken.

Vanaf 1/4 op Netflix.

Hearts beat Loud

De zaken in de muziekwinkel van Frank gaan slecht en zijn dochter Sam gaat studeren aan de universiteit. Nu hoopt hij dat muziek en liefde hem uit de put zullen helpen.

Vanaf 31/3 op Netflix.

Trixie Mattel: Moving Parts

Dragqueen Trixie Mattel deelt de bitterzoete realiteit van succes in deze documentaire over haar weg naar roem en de daaropvolgende muziekcarrière.

Vanaf 27/3 op Netflix.

 

Memento

Thriller (2000). Leonard Shelby is zijn kortetermijngeheugen kwijt na een hoofdletsel. Hij begint aan een zoektocht naar de lowlife die zijn vrouw heeft vermoord.

Vanaf 8/3 op Netflix.

Spenser confidential

Spenser, een ex-agent en ex-gevangene, werkt samen met beginnend vechter Hawk om een sinister complot rond de dood van twee politieagenten in Boston te ontrafelen.

Vanaf 6/3 op Netflix

All the bright places

Houd de zakdoeken bij de hand. Tieners Violet en Theodore werken samen aan een schoolwerk en worden verliefd. Ze hebben één ding gemeen: ze struggelen beiden met een flinke lading emotionele bagage. En dat zorgt voor de nodige problemen.

Vanaf 28/2 op Netflix

Game Night

Komedie (2018). Max en Annie houden elke week een spelletjesavond met hun vrienden. Maar dan organiseert Max’ verwaande broer een moordspel dat iets te echt wordt.

Vanaf 22/2 op Netlfix

The Body

Thriller (2019). Een rechercheur onderzoekt de verdwijning van een lichaam uit een mortuarium in deze mysterieuze remake in Hindi van een Spaanse thriller.

Vanaf 21/2 op Netflix

This is 40

Komedie (2012). In dit vervolg op Knocked Up worstelt het echtpaar Pete en Debbie met de realiteit van het ouder worden en het bereiken van de middelbare leeftijd.

Vanaf 15/2 op Netflix 

Isi & Ossi

Romantische komedie (2020). Een miljardairsdochter doet net of ze een relatie met een arme bokser heeft, zodat ze van haar ouders haar culinaire dromen achterna mag.

Vanaf 14 februari op Netflix 

Eternal sunshine of the spotless mind

Komedie (2004). Joels vriendin heeft haar herinneringen aan hun tumultueuze relatie laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het proces, Dr. Howard Mierzwiak.

Vanaf 14 februari op Netflix

Happy Gilmore

Komedie (1996). Een mislukte ijshockeyspeler blijkt een wonder op de golfbaan. Niemand slaat de ballen zo ver als Happy Gilmore, en hij is vastbesloten om een PGA-toernooi te winnen om zo zijn oma’s huis te redden.

Vanaf 14 februari op Netflix 

What dreams my come

Drama (1998). Overleden arts Chris Nielson riskeert eeuwige verdoemenis door de hemel te verlaten om zijn radeloze vrouw te redden die na zelfmoord in de hel is beland.

Vanaf 14 februari op Netflix 

Forest Gump

Een klassieker voor jong en oud. Forrest Gump (Tom Hanks) heeft zich genesteld op een bankje bij een bushalte en vertelt aan de wildvreemdste mensen honderduit over zijn verleden. De mensen luisteren naar de ietwat vreemde persoon met zuidelijk accent en aanhoren zijn bijzondere levensverhaal.

Vanaf 3/2 op Netflix

Horrible Bosses 2

Nick, Dale en Kurt besluiten samen een eigen bedrijf om hun eigen baas te zijn. Wanneer een investeerder roet in het eten gooit, besluiten ze diens zoon te ontvoeren.

Vanaf 1/2 op Netflix

Sergio

Documentaire uit 2009. Een aangrijpende documentaire over Sergio Vieira de Mello, de charismatische Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, die werd vermoord door terroristen in Irak.

Vanaf 1/2 op Netflix

The intern

Komedie (2015). Bij de drukbezette modeonderneemster Jules is de verwondering groot als Ben, een 70-jarige weduwnaar, reageert op een advertentie voor een senior stagiair. Hilarische taferelen gegarandeerd.

Vanaf 1/2 op Netflix

37 seconds

Een jonge manga-artieste, gevangen door de maatschappij en familieverplichtingen, begint aan een reis naar seksuele vrijheid en persoonlijke bevrijding.

Vanaf 31/1 op Netflix 

A Sun

Drama. Het dramatische verhaal van hoe een familie moet omgaan met het feit dat hun zoon in gevangenis belandt.

Vanaf 24/1 op Netflix

A quiet place

Horrorfilm. Ver weg van de bewoonde wereld leeft een hecht gezin continu in angst dat zelfs het zachtste geluid de aandacht van verschrikkelijke buitenaardse wezens zal trekken.

Vanaf 20/1 op Netflix

A fall from Grace

Thriller. Als een gezagsgetrouwe vrouw wordt beschuldigd van de moord op haar man, beseft haar advocaat al snel dat er sprake is van een groter complot.

Vanaf 17/1 op Netflix

Weg van jou

Romantische komedie. Evi verlangt naar een nieuwe baan in een exotisch land. Als ze in plaats daarvan moet verhuizen naar een afgelegen dorpje aan zee, heroverweegt ze haar leven en relatie.

Vanaf 7/1 op Netflix 

Hacksaw Ridge

Oorlogsdrama. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de hospik en gewetensbezwaarde Desmond Doss onverwachts de held op het slagveld van Okinawa, maar dan zonder wapens.

Vanaf 1/1 op Netflix

Drama. Deze klassieker uit 1994 zorgt voor pure nostalgie. De van moord beschuldigde eerzame bankier Andy Dufresne begint een nieuw leven in de Shawshank-gevangenis en vormt een hechte band met oudere medegevangene Red.

Vanaf 1/1 op Netflix

Call me by your name

Drama. Over de ontluikende liefde tussen een 17-jarige jongen en een Amerikaanse student, op een Italiaans landgoed in de jaren 80 tijdens een wel héél hete zomer. Ondanks het leeftijdverschil tussen hen, wordt het voor beide jongens steeds moeilijker om niet toe te geven aan hun ‘verboden’ verlangens.

Vanaf 27/12 op Netflix

The two popes

Historische dramafilm. De film draait om de eerste ontmoeting tussen huidig paus Franciscus en zijn voorganger paus Benedictus XVI, die in 2013 als eerste paus in zeshonderd jaar vrijwillig afstand nam van het pausschap.

Vanaf 20/12 op Netflix

Meer cultuurtips: