Reading is dreaming with open eyes. Dagdromers, hou je dus maar vast want hier zijn 6 boeken waarbij jij helemaal gaat wegdromen.

 

Harnas van Hansaplast – CHARLOTTE MUTSAERS

Op z’n 51ste sterft de broer van Char- lotte Mutsaers. Hun relatie is complex. Hij leefde als een kluizenaar en werd na z’n dood in een nieuwe pyjama maar zonder broek tussen een stapel porno aangetroffen. Het verhaal over haar excentrieke broer is niet sentimenteel, maar hartverscheurend en onthult veel over haar eigen leven en denken.

De pest – Joost Devriesere

Plots vallen mensen wereldwijd in slaap. Zij die wakker blijven, moeten er het beste van maken nu hun geliefden, tegenstanders en struikelstenen er niet meer zijn. Ze kunnen opnieuw beginnen, zichzelf overstijgen of van hun onverwachte macht gebruikmaken. Pest is spannend, snedig, intelligent en grappig. Na deze roman stel je jezelf gegarandeerd de vraag wat je zelf in zo’n wereld zou doen.

De man van marie – Rudi Hermans

Een man wordt wakker naast het levenloze lichaam van zijn vrouw Marie. Hij doet alsof er niets aan de hand is en herhaalt wat hij elke dag doet. Intussen kijkt hij terug op een verzuurd huwelijk. Als hij de door Marie verboden zolder betreedt, wordt hij geconfronteerd met wat hen ooit uit elkaar dreef. Puntgave roman over de teloorgang van een huwelijk waarin geen woord te veel staat.

Meisje vermist – AGUSTÍN MARTÍNEZ


Op een dag verdwijnen twee elfjarige meisjes, Ana en Lucia, in een Spaans bergdorpje. Als de lokale politie eindelijk in actie schiet, zijn alle sporen al gewist. Vijf jaar later wordt Ana teruggevonden na een ongeluk. Naast haar in de auto zit een dode man. Maar is hij de enige ontvoerder? En wie in het dorp heeft al die tijd geweten waar ze werd gevangen- gehouden? Sara Campos van de nationale recherche moet samen- werken met een lokale politieman die dat maar niks vindt. Maar de tijd dringt: niet alleen loopt Ana nog altijd gevaar, van Lucia is geen spoor. Er vallen meer doden en de onrust in het dorpje neemt toe. Agustín Martí- nez baseerde zich voor deze intelli- gente thriller op een waargebeurde zaak. De overweldigende natuur en groeiende aantrekkingskracht tussen de twee agenten brengt hij bijzonder knap in beeld.

TERUGGEWORPEN – DONATELLA DI PIETRANTONIO


Een meisje groeit gelukkig op bij haar oom en tante. Op haar 13de moet ze echter zonder enige uitleg weer bij haar biologische, marginale ouders gaan wonen. Haar vader is gewelddadig, haar moeder lijkt niets van het meisje te begrijpen. Pas als ze aanvaardt dat ze alleen nog een beroep kan doen op haar eigen kracht, krijgt ze vat op haar ellendige lot. Schrijfster Donatella Di Pietrantonio won met dit wondermooie verhaal de Italiaanse Premio Campiello 2017. Een aanrader voor de fans van Elena Ferrante.

VOOR SIRI, EEN JAAR UIT HET LEVEN VAN EEN AUTISTISCHE JONGEN –  JUDITH NEWMAN


Gus is dertien en autistisch. Zijn moeder Judith weet zich geen raad met zijn vragenstroom. Tot ze redding vindt bij Siri, de spraakassistent van Apple. Die weet immers op bijna alle vragen een antwoord. Siri wordt Gus’ beste vriendin. Maar Voor Siri is vooral een gids voor iedereen die van dichtbij met autisme te maken krijgt, ook al is elke autist anders. Het gaat geen enkel dilemma uit de weg: hoe geef je een jongen als Gus seksuele voorlichting, of hoe zorg je ervoor dat hij ondanks z’n naïviteit toch weerbaar wordt?

Nog meer leesplezier: