Summer’s coming! Hopelijk staat er voor jou deze zomer een vakantie op de planning, want dat betekent: eindelijk tijd om een boek te lezen! Om jou te helpen geven we een overzicht van enkele toppers die je moet gelezen hebben.

 

Alice Feeney – Soms lieg ik

Amber Reynolds ligt in coma. Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan niet praten. Langzaam wordt duidelijk wat er is gebeurd. Amber is bovendien een volleerde leugenaar, dat zorgt voor een superknappe thriller met een geweldige plottwist.

Alice Feeney – Soms lieg ik, verkrijgbaar bij bol.com voor €4,99.

Chris McGeorge – Tik Tak

Morgan Sheppard is een tv-detective die mensen live ontmaskert, tot hij op een dag samen met vijf andere mensen in een hotelkamer ontwaakt. In de badkamer ligt een lijk. Sheppard krijgt drie uur om de moordenaar te vinden, anders zal iedereen sterven. Knap debuut vol flitsende cliffhangers.

Chris McGeorge – Tik Tak, verkrijgbaar bij bol.com voor €16,99.

Sarah Pinborough – Belofte maakt schuld

Drie vrouwen met een geheim: single moeder Lisa die haar verleden voor iedereen verborgen houdt, haar dochter Ava die geobsedeerd is door seks en een mysterieuze Facebookvriend heeft en Lisa’s collega, Marilyn. Sarah Pinborough is een meester in suspense en gaat voor het heel onvoorspelbare.

Sarah Pinborough – Belofte maakt schuld, verkrijgbaar bij bol.com voor €19,99.

Herlinde Leyssens – Kongo korset

‘Hij was mijn ticket naar Kongo. Hij zou drie jaar mijn enige basis zijn. Ik, die bij het dansen de grootste moeite had om niet zelf te leiden.’ Gabrielle Deman droomt ervan de wereld te ontdekken. Albert Sillye, commandant van de Force publique, is haar ticket naar Kongo. Kan Gabrielle haar grenzeloze ambities vervullen? Hoever gaat ze om haar naam in de geschiedenisboeken te doen verschijnen? Je leest het allemaal.

Herlinde Leyssens – Kongo Korset, verkrijgbaar bij bol.com voor €22,50.

Aurélie Valognes – Hart tegen hard

Ferdinand Brun is een oude man die niet populair is bij de andere mensen in zijn wooncomplex. Met zijn dochter heeft hij amper contact en vriendelijk is hij alleen tegen zijn hond Daisy. Tot zij, door toedoen van de venijnige conciërge, verdwijnt. De tienjarige Juliette schiet hem te hulp, net als de niet onaantrekkelijke en behoorlijk mondige Beatrice. Terwijl Ferdinand er steeds meer van overtuigd raakt dat Daisy dood is, leert hij om zijn verbittering opzij te zetten en begint hij aan de tweede of misschien wel derde fase van zijn leven. In Frankrijk werden van Hart tegen Hard meer dan 700.000 exemplaren verkocht. Een zomerse en hoopvolle feelgoodroman die wat doet denken aan de Hendrik Groen-boeken, overgoten met een zuiders sausje.

Henk Rijks – De overblijfvader

Tonk is een voormalige crimineel die onder een andere identiteit in Ecuador een nieuw leven is begonnen. Maar dan verongelukt zijn ex-vrouw en moet hij terug naar Nederland om voor zijn tweelingzoontjes te zorgen. Voor hij het weet, belandt hij in de voor hem volkomen absurde wereld van overbezorgde moeders en Hollandse drukte. Samen met Staal, een oud-militair, verzint hij manieren om daarmee om te gaan. Van coachingsessies voor gestreste moeders tot een drone-aanval op de files. De overblijfvader lees je in één ruk uit, een grappige en snedige must read!

Henk Rijks – De overblijfvader, verkrijgbaar bij bol.com voor €19,99.

Paolo Cognetti – De buitenjongen

Een man van in de dertig worstelt met een writer’s block. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij besluit om een berghut te huren en daar een tijdje in volstrekte eenzaamheid door te brengen, omringd door de natuur en zijn favoriete boeken. Al snel raakt hij ook bevriend met andere bergbewoners. In dit boek dat de seizoenen volgt, onderzoekt Paolo Cognetti waarom mensen zo verlangen naar afzondering en hoezeer ze verbonden zijn met de natuur. De Italiaanse Cognetti maakte furore met De acht bergen over een stadsjongen die zijn zomers in de bergen doorbrengt. Dit boek sluit daar perfect op aan.

Paolo Cognetti – De buitenjongen, verkrijgbaar bij bol.com €18,99.

Meer boekenplezier vind je hier: