Cultuurliefhebbers zullen zich de komende maanden zeker niet vervelen. Wij hebben voor jullie de 5 leukste expo’s van het moment opgesomd die zeker een bezoekje waard zijn!

 

THE EYES OF THE FOX

Kunstfotografe Carmen De Vos brengt een wulpse wereld tot leven die we door de waan van de dag dreigen te vergeten. Haar foxy femmes zijn zonder meer erotisch, uitdagend en steeds met een knipoog in beeld gebracht. Een eerste boek en bijbehorende expo (slechts twee dagen) lokken je nu mee naar haar stoute, maar poëtische universum, voornamelijk gecreëerd met lang vervallen films.

Boeklancering en expo van Carmen De Vos , 2 & 3 juni, 14-18u
Raapstraat 20, Antwerpen, ander-zijds.com

EXPERIENCE TRAPS

In de barok deden ze niet liever dan het publiek beduvelen met doolhoven, folly’s, fonteinen, tableaux vivants en trompe-l’oeils in het landschap. Het Middelheimmuseum
vroeg internationaal gerenommeerde kunstenaars om zich te laten inspireren door de barokke landschapsarchitectuur. De werken worden gepresenteerd in het park van Middelheim zelf en doorheen de stad Antwerpen.

1 juni – 23 september
Middelheimmuseum, Antwerpen, middelheimmuseum.be

MY QUEENS

Met deze expo brengt Jan Fabre een ode aan de belangrijkste vrouwen in zijn leven. Te midden van de werken van barokmeester Jacques Jordaens, plaatst Fabre acht monumentale marmerreliëfs van vrouwen uit zijn naaste omgeving mét feesthoed op. Ze verbeelden het adellijke karakter van de vriendschap met de artiest en het daarmee verbonden feestelijke gevoel. Centraal staat het marmeren beeld van prinses Elisabeth, ‘My Future Queen’, ook getooid met feesthoed.

Nog tot 19 augustus
Koninklijke musea voor schone kunsten van België, Brussel, fine-arts-museum.be

GLORIOUS (?) FAILURE

Niet alleen in het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain in Gent huist een museum, ook het Psychiatrisch ziekenhuis in Duffel zet sinds een decennium in op hedendaagse kunst. De triënnale focust deze keer op de thematiek van het mislukken, met werken van binnen- en buitenlandse kunstenaars die het falen verheerlijken, omdat het nu eenmaal eigen is aan het creatieproces. Met o.m. Banksy, Marina Abramovic, Bruce Nauman, Panamarenko en Luc Tuymans.

Nog tot 17 Juni
Psychiatrisch ziekenhuis Duffel, triennalepzduffel.be

PLAY

Het gloednieuwe kunstenfestival PLAY palmt een halfjaar lang de Kortrijkse binnenstad in. De opzet is meteen zeer ambitieus: de interactieve kunstwerken moeten nieuwe ontmoetingsplekken worden en tot de verbeelding spreken van zo veel mogelijk passanten.
PLAY zet de bezoekers aan om Kortrijk te (her)ontdekken! Met werk van o.m. Heidi Voet, Wim Delvoye, Pipilotti Rist, Carsten Höller en Paul McCarthy.

23 juni – 11 november
Diverse locaties in Kortrijk, playkortrijk.be

Ontdek hier meer expo’s: