Geen verre reis dit jaar, maar wel een leuke staycation? Daar hoort natuurlijk een goed boek bij. Of je nu houdt van een goede chicklit, een thriller of een historische roman… Wij tippen welke boeken je deze zomer wilt lezen.

10 x de beste boeken die je deze zomer wilt lezen

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

Heerlijk om te lezen aan het zwembad: wanneer het Italiaanse stadje Montenello helemaal dreigt leeg te lopen, besluit de burgemeester impulsief om een aantal huizen aan 1 euro te verkopen. Er zijn heel wat kandidaten, maar uiteindelijk worden er een aantal geselecteerd. Van een jong koppel dat droomt van een eigen woning tot een homokoppel dat hun relatie nieuw leven in wilt blazen… Elk hebben ze hun eigen redenen om een nieuw leven te beginnen in het warme Italië.

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino – Uitgeverij De Fontein – €20

Het verloren meisje – Eve Chasse

Thriller. Jessie start een nieuw leven op Applecote Manor in de hoop een nieuw gezinsleven uit te bouwen. Maar haar stiefdochter lijkt zich steeds harder tegen haar te verzetten en ze vecht tegen de eenzaamheid. En dan zijn er nog de onheilspellende geruchten over een verdwenen meisje…

Het verloren meisje – Eva Chase – Uitgeverij Boekerij – €7,99

Watergeheimen – Lynne Bryant

De 17-jarige Avery vlucht weg van haar familie als ze ontdekt dat ze zwanger is van een zwarte man. Tien jaar later keert ze terug voor de bruiloft van haar broer, maar daar worden niet alleen oude wonden opengehaald, ze komt ook schokkende geheimen over haar familie te weten.

Watergeheimen – Lynne Bryant – Uitgeverij Mozaïek – €22,99

Verlies me. niet. – Laura Kneidl

Het vervolg op ‘Raak me. niet’ is opnieuw een romantisch verhaal over Sage en Luca. Eigenlijk was Sage nooit echt gelukkig tot ze Luca leerde kennen, toen durfde ze zich eindelijk open te stellen. Maar nu ze ingehaald wordt door haar verleden, stort haar wereld in. En ze durft de waarheid niet tegen Luca te vertellen…

Verlies me.niet. – Laura Kneidl – Uitgeverij Z&K

Even tussen ons – Jane Fallon

Ken je je collega’s wel zo goed als je zelf denkt? Holly en Roz lijken het perfecte team op kantoor: ze hebben hetzelfde gevoel voor humor en delen hun geheimen. Maar wanneer Holly haar droomjob krijgt aangeboden, lijkt Roz niet zo blij als gedacht. En opeens lijken kleine dingen niet te kloppen. Zijn al die verhalen over Roz’ perfecte leven wel waar en kan Holly haar wel vertrouwen?

Even tussen ons – Jane Fallon – Uitgeverij De Fontein

 

Dubbel zes – Daphne Deckers

Annabel Brinkmeester raakt op één dag alles kwijt: de nalatenschap van haar ouders, haar relatie én haar geliefde huis. Nu ze haar financiële zekerheid kwijt is, moet ze een nieuwe toekomst uitdenken. Ze raakt al snel verstrikt in twee mannen en twee identiteiten, en de problemen stapelen zich al snel op.

Dubbel zes – Daphne Beckers – Uitgeverij The House of Books 

Bij mij ben je veilig – Sharon Cameron

In dit waargebeurde verhaal volgen we Stefania Podgorska die tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op haar zolder verborgen hield, en dat onder de ogen van de nazi’s.

Bij mijn ben je veilig – Sharon Cameron – Uitgeverij Mozaïek

Regels van het spel – Jilliane Hoffman

In Miama wordt het lijk van een zwaar toegetakelde vrouw gevonden. Procureur C.J. Townsend komt een geheim forum op het spoor: mannen betalen veel geld om live toe te kunnen kijken hoe argeloze vrouwen deelnemen aan een gruwelijk spel waarbij ze uiteindelijk sterven. Ze zet alles op alles om de groep op te rollen, maar dan verdwijnt er opnieuw een jonge vrouw, en terwijl de regels van het spel wijzigen, verandert ook haar eigen leven in een nachtmerrie.

Regels van het spel – Jilliane Hoffman – Uitgeverij VBK

Dochters van een nieuwe tijd – Carmen Korn

Dochters van een nieuwe tijd dompelt je onder in de wereld van luxueuze danszalen, vermout, cocktails, opiumkelders en Chinese restaurants, totdat langzaam, maar onverbiddelijk, het einde van de vrijheid nadert door de opkomst van de nazi’s.
Dochters van een nieuwe tijd is het eerste deel van een meeslepende trilogie. Een fantastische mix van spannende familiegeschiedenis en de grote gebeurtenissen uit de twintigste eeuw.

Dochters van een nieuwe tijd – Carmen Korn – Uitgeverij Signatuur

Petites Luxures

De Parijse illustrator, Simon Frankart startte in 2014 zijn Instagram-account Petites Luxures. Hij plaatste regelmatig pikante poëtische illustraties gekruid met woordspelingen. Voor dit boek vroeg hij zijn volgers hun zoetste en stoutste herinneringen op papier te zetten. Uit de duizenden inzendingen van overal ter wereld selecteerde hij de 50 meest inspirerende anekdotes en voorzag hij deze tot de verbeelding sprekende sensuele maar steeds poëtische scènes van unieke erotische illustraties in zijn eigen delicate, soms humoristische en altijd verfijnde stijl in inkt.

Petites Luxures – Simon Frankart – €15 – Lannoo 

Meer lezen, kijken & luisteren: