Geef toe: met een glaasje wijn op de bank hangen en naar een leuke film of serie kijken, daar hebben we allemaal wel eens nood aan. Daarom delen we hieronder 6 x de beste koninklijke series en films. Bingen maar!

 

1. The Crown

The Crown series zoals The Crown

Wat? Historische dramareeks met o.a. Olivia Colman, te zien op Netflix.

Het verhaal: In dit drama wordt het verhaal verteld van het Britse koningshuis vanaf de kroning van Elisabeth II. De serie onthult met andere woorden de romantiek en politieke rivaliteit tijdens de Queen’s bewind en toont de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw hebben gevormd.

2. Diana: In her own words

Diana In Her Own words series zoals The Crown

Wat? Documentaire, te zien op Netflix.

Het verhaal: ‘Diana: In Her Own Words’ werpt een nieuw licht op het leven van de iconische People’s Princess: van haar kindertijd over haar emotionele trouwdag tot haar ervaringen met boulimia en het publieke leven onder een vergrootglas. Kortom, een pakkend verhaal en een echte must-see! 

3. Albert II

Albert II series zoals The Crown

Wat? Vlaamse serie, te zien op Telenet Play.

Het verhaal: Deze fictiereeks over het Belgische koningshuis werd gemaakt naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Koning Boudewijn. De serie begint op het moment van de troonsbestijging van Albert II en brengt een eerlijk portret van het koningshuis en de geschiedenis.

4. The Last Czars

The Last Czars series zoals The Crown

Wat? Half docu – half fictie, te zien op Netflix.

Het verhaal: ‘The Last Czars’ vertelt hoe de laatste tsarenfamilie van Rusland ten onder ging. De hoofdrollen worden onder andere vertolkt door Ben Catwright, Susanna Herbert en Robert Jack. Let wel: wie een lange serie à la ‘The Crown’ verwacht zal teleurgesteld zijn, want de serie telt (maar) zes afleveringen.

5. The Royal House of Windsor

The Royal House Of Windsor series zoals The Crown

Wat? Documentaire, te zien op Netflix.

Het verhaal: Deze serie biedt een nieuw inzicht op hoe de Britse koninklijke familie de afgelopen 100 jaar machtsstrijd, intriges en nog veel meer heeft overleefd.

6. The Windsors

The Windsors series zoals The Crown

Wat? Komische serie, te zien op Netflix.

Het verhaal: Deze komische soapserie stopt de publieke perikelen van de Britse koninklijke familie in een nieuw jasje. Met andere woorden: een hilarische kijk op het leven van de Windsors en een stukje ontspannende televisie om niet te missen.

Ontdek meer serie- en filmtips:

Openingsbeeld: The Crown.