Home Lifestyle Cultuur Dé filmtip: Filmfestival Venetië

Dé filmtip: Filmfestival Venetië

Dé filmtip: Filmfestival Venetië

Het Filmfestival van Venetië is aan zijn 71ste editie toe. 's Werelds oudste filmfestival wordt officieel geopend met de wereldpremière van de tragikomedie Birdman (zie foto) van de Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Iñárritu (de maker van Babel). Ook Amerikaanse en Europese filmmakers zijn sterk vertegenwoordigd op het internationale festival in de stad aan het water. En daar dartelen zoals steeds knappe filmsterren in mooie jurken rond.

Filmfestival Venetië, 27/8-6/9

Ontdek onze vier festivalaanraders

1. Hilarische superheld

De Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Iñárritu keert na het zwaarmoedige Biutiful terug naar het witte doek met deze lichtvoetige komedie. Michael Keaton speelt in Birdman een filmster die ooit wereldberoemd werd als superheld. Hij hoopt zichzelf te herontdekken door in een Broadway-theaterstuk mee te spelen. Hilariteit en absurditeit verzekerd!

2. Vermoorde regisseur

Hij lijkt er niet echt op, maar de grote Willem Dafoe kruipt in de huid van de Italiaanse filmmaker Pier Paolo Pasolini, die 1975 in mysterieuze omstandigheden werd vermoord op een strand nabij Rome. De biografische film Pasolini van de Amerikaanse regisseur Abel Ferrara, brengt de laatste 24 uren in het leven van de omstreden regisseur in beeld. Magistralmente!

3. Franco doet Faulkner

James Franco vindt slapen tijdverspilling. En dat snappen we ook: de knappe alleskunner acteert, regisseert, schrijft, schildert, fotografeert en staat model. Nu grijpt hij onze aandacht met The Sound and the Fury. Hij bewerkte William Faulkner's beroemde gelijknamige roman tot een scenario, regisseert de film enspeelt natuurlijk ook een flinke rol.

4. Pretty Woman anno 2014

Hield je van Pretty Woman, dan zal deze romcom met een scherp randje je vast ook wel aanspreken. Owen Wilson is een Broadway-regisseur die een prostituee (gespeeld door hippe vogel Imogen Poots) in She's funny that way ervan probeert te overtuigen om haar leven én carrière drastisch om te gooien. Fun!

 

Dit worden de kaskrakers van het najaar

In het najaar barst het filmgeweld opnieuw los. Wij selecteerden alvast de kaskrakers waarin de populaire acteurs en actrices van het moment een hoofdrol spelen.

Scroll naar je favoriete acteur of actrice en ontdek hun nieuwe film

 

Filmfestival

JESSICA ALBA: SIN CITY: A DAME TO KILL FOR

Bloedmooie babes, donker geweld, dramatisch mooie zwart-witbeelden: het vervolg op de graphic novel-verfilming uit 2005 van Robert Rodriguez belooft weer visueel snoepgoed. Naast vertrouwde gezichten zoals Bruce Willis en Mickey Rourke, herneemt ook Jessica Alba haar rol als de exotische stripper Nancy Callahan.

Vanaf 17 september in de bioscoop

 

Filmfestival

NOOMI RAPACE: THE DROP

In misdaaddrama The Drop, de langverwachte Amerikaanse film van Rundskop-regisseur Michaël R. Roskam, zullen alle ogen wellicht op hottie Matthias Schoenaerts gericht zijn. Maar ook de stijlvolle Deense actrice Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tattoo) is van de partij. Zij raakt samen met Tom Hardy en James Gandolfini verstrengeld in de duistere onderwereld van Brooklyn.

Vanaf 24 september in de bioscoop

 

Filmfestival

BEN AFFLECK: GONE GIRL

Na Girl with the Dragon Tattoo uit Stieg Larsson's Millennium-trilogie, verfilmt David Fincher opnieuw een bestseller: Gone Girl, de debuutroman van Gillian Flynn. Ben Affleck, binnenkort ook te zien als de nieuwe Batman, speelt een radeloze man die stilaan de hoofdverdachte wordt in de mysterieuze verdwijning van zijn eigen vrouw.

Vanaf 8 oktober in de bioscoop

 

Filmfestival

BRAD PITT: FURY

Toen Brad Pitt tijdens de Oscars kwam aandraven met een nogal vreemde haarsnit, was dat niet om de hipperd uit te hangen, maar voor zijn rol in Fury, de nu al veelbesproken film die zich afspeelt in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog. Legersergeant ‘Wardaddy’, gespeeld door Pitt, leidt de tank 'Fury' en zijn vijfkoppige crew op een dodelijke missie.

Vanaf 22 oktober in de bioscoop

 

Filmfestival

JESSICA CHASTAIN: INTERSTELLAR

Interstellar zou wel eens de meest geanticipeerde blockbuster van het jaar kunnen zijn. Wat wil je ook, met iemand als Christopher Nolan (regisseur van The Dark Knight en Inception) achter de camera! Jessica Chastain, onze favoriete rosse, speelt de dochter vanMatthew McConaughey, een ruimtevaarder die de redding van de mensheid in het heelal gaat zoeken.

Vanaf 5 november de bioscoop

 

Filmfestival

JAMES FRANCO: GOOD PEOPLE

James Franco en Kate Hudson spelen een koppel dat tot over hun oren in de schulden zit. Als de twee een tas vol geld aantreffen in het appartement van hun overleden huurbaas, denken ze dat verlost zijn van hun miserie. Maar dan worden ze achterna gezeten door de eigenaars van het geld… Een zenuwslopende thriller, waar een hoop getalenteerd volk aan meewerkte.

Vanaf 26 november in de bioscoop