Het lijkt erop dat het vijfde seizoen van The Crown opnieuw een doorn in het oog zal worden voor de Britse koninklijke familie. Deze keer is het de beurt aan prins Philip, wiens relatie met Penelope ‘Penny’ Knatchbull rond de 1990s de tongen behoorlijk losmaakte.

Wie is Penelope Knatchbull?

Binnenkort is het weer tijd voor een nieuw rondje The Crown (hier lees je alles wat je wil weten over de Netflix-hit). De populaire serie heeft de nogal sappige gewoonte dingen aan het licht te brengen die de monarchie liever in de doofpot had gelaten, en dat is voor seizoen vijf niet anders…

Queen Elizabeth ll en haar man prins Philip arriveren in een open koets om Royal Ascot bij te wonen op 15 juni 2016.

Dus, wat staat er zoal op de agenda voor deze nieuwste trip down memory lane? Wel, volgens The Sun zal The Crown de gezellige relatie tussen prins Philip (de man van Queen Elizabeth II) en aristocraat Penelope Knatchbull, gravin Mountbatten van Birma, in de picture zetten. “Deze relatie deed rond de 1990s een paar wenkbrauwen fronsen maar Philip en Penny hielden vol dat ze gewoon vrienden waren,” aldus The Sun.

Penelope Knatchbull en prins Philip op de derde dag van de Royal Windsor Horse Show in Home Park, op 12 mei 2007 in Windsor, Engeland.

Penny Knatchbull, wiens vader een succesvolle zakenman was, trouwde in 1979 met Norton Knatchbull, de derde graaf Mountbatten van Birma. Deze orde deed hen in koninklijke kringen terechtkomen. In de nineties en nillies viel het op dat Penny en Philip wel heel goed overeenkwamen. Zo werden ze in 2006 nog samen gespot mini ‘Easy-Rider’ motorfietsjes tijdens de Royal Windsor Horse Show in Home Park, Engeland.

Penelope en Philip op mini ‘Easy-Rider’ motorfietsjes tijdens de Royal Windsor Horse Show in 2006.

Prins Philip, die in april dit jaar op 99-jarige leeftijd stierf, was 32 jaar ouder en heeft de relatie steeds in alle talen ontkent. Tijdens zijn begrafenis op 17 april dit jaar kwam Penelope nog haar steun betuigen in Windsor Castle.

Penelope Knatchbull woont de begrafenis van prins Philip bij op 17 april 2021.

Natascha McElhone als ‘Penny’ in The Crown seizoen 5

Wie de rol van Penelope Knatchbull op zich zal nemen? Dat zal actrice Natascha McElhone zijn, bekend van onder andere Californication en Designated Survivor. The Sun zegt daarover: “Volgens de makers van The Crown is de relatie tussen de twee een ontdekkingstocht waard. Het feit dat ze een topactrice casten als Natascha geeft aan hoe high profile deze rol is.” Jonathan Pryce zal in seizoen vijf prins Philip vertolken.

Hoe de Queen op deze passage zal reageren, is nog af te wachten tot 2022, wanneer het nieuwe deel on air gaat… In tussentijd hebben we nog wat behind the scenes kiekjes uit seizoen vijf voor je klaar:

Prinses Diana

Prins Charles

Queen Elizabeth

Ook bingen:

Beelden: Netflix en Getty Images.