https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Cultuur De leukste adresjes in Luik
De leukste adresjes in Luik

Luik, ook wel La Cité Ardente of De Vurige Stede genoemd, staat bekend om haar mooie Ardense natuur en haar rijke geschiedenis. De stad aan de Maas bereik je makkelijk met de trein. Ideaal om een bezoekje te brengen aan deze leuke adresjes!

SHOPPING

Wattitude

In Wattitude vind je een creaties van meer dan 200 Waalse ontwerpers, artiesten en producenten. Van meubels en muziek tot mode en food, je vindt hier alles onder 1 dak.

Wattitude

Wattitude, 7 rue Souverain Pont, 4000 Liège 

 

Milk

Milk is een streetwear concept store met meerdere verdiepingen dat beschikt over een klein terras op het eerste. Er heerst een ontspannen sfeer waar je de tijd even uit het oog verliest. 

Milk

Milk, rue St Adalbert, 4000 Luik 

CULTUUR

La Cité Miroir

Gelegen in het hartje van Luik vind je La Cité Miroir. Het complex ten dienste van cultuur, uitwisseling en onderwijs, dat vroeger dienst deed als openbaar zwembad, is nu uitgerust met een auditorium, een bibliotheek,… Je kan er tijdelijke en permanente tentoonstelllingen en voorstellingen gaan bekijken en conferenties bijwonen. Klik hier om het programma te bekijken. 

Cité Miroir

Cité miroir, 22 Place Xavier-Neujean, 4000 Luik

FOOD 

Le Carré Noir

De pralines die je in Le Carré Noir koopt zijn delicieus en rechtstreeks geproduceerd door Mélanie Lemmens in haar atelier. Zeker eentje om te proeven! 

carré noir

Carré noir, 29 en Neuvice, 4000 Luik

WANDELEN

Les Coteaux de la Citadelle

Een andere niet te missen plek: les Coteaux de la Citadelle oftewel de Hellingen van de Citadel. Waag je aan de Trappen van Bueren (goed voor de kuiten) en ontdek wat Luik te bieden heeft: mooie groene open ruimten, magnifieke verborgen tuinen, typische smalle straatjes, romantische binnenplaatsjes,… Kortom een wandeling om bij weg te dromen. 

Citadelle

Coteaux de la Citadelle, sentier des Aubepines, 4000 Luik

 

En als je dan toch in luik bent, breng dan zeker een bezoekje aan deze 7 hippe adresjes!