We moeten nog even binnen blijven, en de tijd dus nog wat tijd doden. Zin in een spelletje maar Monopoly en Risk beu? Deze gezelschapsspellen kun je alleen of met twee spelen en zijn dus perfect om de lockdown te overleven.

Spelletjes die je met twee kunt spelen

Kolonisten van Catan kaartspel

Het kaartspel lijkt op het bordspel. Je bouwt een koninkrijk met kaarten door grondstoffen te verzamelen. Natuurlijk probeer je ondertussen je tegenspeler te dwarsbomen. Het spelt duurt zo’n 60 minuten. Liever een kortere versie? Probeer dan Catan Duel.

Love Letters

In dit kaartspel probeer je het hart van de oogverblindende prinses Anne te veroveren. Ze heeft zich teruggetrokken in het paleis, de enige manier om haar te bereiken is door haar liefdesbrieven te sturen. Maar zal jouw liefdesbrief haar als eerste bereiken?

Machi Koro

Als burgemeester moet je met behulp van dobbelstenen een stad bouwen. Zorg dat de bewoners tevreden blijven en dat je genoeg inkomsten hebt om te kunnen blijven groeien.

Regenwormen

In dit dobbelspel probeer je zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. Ondertussen steel je regenwormen van elkaar en probeer je elkaar dwars te zitten.

Azul

Ook zo zot van de tegeltjes in Portugal? Dan wil je dit proberen! Je maakt een muur met de typisch Portugese azulejos: kleurrijke keramische tegels dus. Vorm patronen en lijnen om punten te scoren, vermijd verspilling van tegels.

Twilight Struggle

Je speelt de koude oorlog na, tussen 1945 en 1989. De USSR en de VS proberen hun invloed zo groot mogelijk te maken zonder de wereld op te blazen met kernwapens.

Deze spelletjes kun je alleen (of met meer) spelen

The Gallerist

In The Gallerist ben je manager van je eigen galerij. Ontdek nieuwe kunstenaars en exposeer hun schilderijen. Promoot ze om hun werk met winst te verkopen en om meer bezoekers aan te trekken voor je galerij. Neem vervolgens assistenten aan om de internationale markt verder te verkennen.

(Kun je ook met meerdere spelers spelen)

Nemo’s War

Dit spel is gebaseerd op het boek ‘20.000 mijlen onder zee’ van Jules Verne. Je bevindt je in het jaar 1870, in je onderzeeër zet je koers en vaar je over de zeebodem op zoek naar wetenschappelijke vooruitgang.

(Kun je ook met meerdere spelers spelen)

Pandemic

Jij bent één van de mensen die de wereld kan redden van een infectie. Probeer de reden van de uitbraak te vinden en te genezen.

(Kun je ook met meerdere spelers spelen)

Vilticulture

Je bevindt je het in rustieke en historische Toscane. Nadat je enkele wijngaarden hebt geërfd, moet je van je wijnmakerij een succes maken. Met behulp van werknemers en bezoekers, breid je de wijngaard uit, plant je wijnstokken en verzend je bestellingen.

(Kun je ook met meerdere spelers spelen)

Wingspan

In Wingspan verzamel je vogels in je opvangcentrum, in drie verschillende leefomgevingen. Zorg voor hun voedsel, laat ze eieren leggen en behaal zoveel mogelijk punten.

Meer tips tegen de verveling: