Een live award-uitreiking is altijd spannend en hoewel we toegeven dat het geen eitje is om voor de camera uit je woorden te komen, zetten we toch graag even de gênantste Oscarmomenten voor je op een rij 😏.

5 x awkward moments

Queen: The Musical

Adam Lambert deed z’n performance van We Will Rock You en We Are The Champions best goed (als je van – best capabele – Freddie Mercury wannabes houdt) maar de enige échte Freddie imitator blijft toch Rami Malek, die er een Oscar mee won. Ook nog: musicaloptredens zijn niet echt iets voor de Oscars, laat dat maar aan de Grammys over…

De acceptance speech van de Vice crew

Het haar- en make-up team van Vice won een Oscar en was daar duidelijk niet zo familiar mee. Ze geraakten er tijdens hun speech maar niet over uit wie wat moest zeggen en ze werden zelfs in het midden van al hun dankjewels van het podium gestuurd. Gênant.

De korte legershort van Pharrell

Pharell Williams leek zijn scouts uniform uit de kast te hebben gehaald voor de gala-avond. De korte short met sokken combo was niet meteen wat we hadden verwacht op voor een rode loper event als de Oscars…

Het interview van Giuliana Rancic met Bradley Cooper

1) Bradley kan Giuliana amper horen, 2) Giuliana wordt emotioneel en haar vraagstelling lijdt eronder en 3) het lijkt erop dat Bradley het liefst asap zo ver mogelijk wil wegrennen. Awkward dus.

Trevor Noahs mop valt niet in de smaak bij Amy Poehler, Tina Fey en Maya Rudolph

Bij de aankondiging van Black Panther maakt Trevor Noah een mop over ‘Wakanda Forever’ (een zin die vaak gebruikt wordt in de film als begroeting tussen twee zwarten of tussen twee indianen). Hij zegt: “Even backstage, Mel Gibson came up to me like ‘Wakanda forever.’ He said another word after that, but the Wakanda part was nice.” Het is een meh grap, en dat kon je duidelijk aflezen op de gezichten van Tina Fey, Amy Poehler en Maya Rudolph, waarvan de camera een korte cut gebruikte als reactie (0:30).

Meer over de Oscars