De cast van The Crown zit middenin opnames voor het vijfde seizoen wat wil zeggen dat we nog zeker tot 2022 moeten wachten tot het vervolg on air gaat. Intussen houden we ons dus bezig met andere Crown-gerelateerde zaken; zo spot je hier het eerste kiekje van de nieuwe Queen Elizabeth én amuseerden we ons met het zoeken naar foutjes in de voorbije vier seizoenen. Komen ze:

1. Groet = niet goed

Grote kans dat het jou niet stoorde, maar vraag je het aan (oud-)militairen dan keken ze met rillingen naar seizoen vier. Daarin doet Olivia Colman – ofte: Queen Elizabeth – de koninklijke saluut namelijk grandioos fout. Ze houdt haar hand én arm niet perfect recht en dat zou een grote belediging zijn aan het adres van koningin Elizabeth. Had je best nog wat beter geoefend, Olivia…

Zo moet het dus wél:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
2. Doei, ‘duchess slant’

Hierover bestaat wat discussie maar blijkbaar zou het écht niet kunnen dat leden uit de Britse koninklijke familie hun benen volledig kruisen wanneer ze zitten. Ze moeten zich houden aan de ‘duchess slant’, een pose die vernoemd is naar de Duchess of Cambridge, Kate Middleton.

fouten The Crown

De ‘duchess slant’ houdt in dat je jouw rug en stoelleuning een eigrootte uit elkaar houdt, je kin parallel plaatst met de vloer, je knieën en enkels samenduwt terwijl je jouw benen naar één kant schuift én je handen op je schoot legt. Optioneel kan je ervoor kiezen om enkel je enkels nog te kruisen. Claire Foy (de Queen uit seizoen één en twee) gaat dus radicaal de mist in wanneer ze haar benen over elkaar gooit aan haar bureau.

Toch deden heel wat (echte) royals het haar voor: Meghan Markle bijvoorbeeld, tijdens de Young Leaders Awards ceremonie van de Queen in 2018. Maar zij is dan natuurlijk ook wel een rebel 😉

3. Kan niet door de beugel

Zelfs in seizoen één, aflevering één loopt het al faliekant fout. Op een gegeven moment dartelt er een jong meisje binnen waarmee op het eerste zicht niks mis is. Tot je beter kijkt en beseft dat ze een blokjesbeugel draagt. Je hoeft niet uit het dino-tijdperk te komen om te weten dat dit anno toen nog niet bestond. Een foto hebben we niet (ze is maar heel kort in beeld) maar kijk die aflevering echt nog een keertje terug!

4. Vrouwen werden ‘geband’

Spoel dan meteen ook even verder naar seizoen vier, aflevering vijf want ook daar klopt iets niet. Op een gegeven moment speelt er een Guards-band tijdens een tuinfeest in 1982, inclusief vrouwelijke muzikanten die hetzelfde uniform dragen als hun mannelijke collega’s. Wie op de hoogte is wéét dat er tot 1992 enkel vrouwelijke muzikanten uit het Britse leger in de Band of The Women’s Royal Army Corps zaten. In de Guards-bands mochten ze toen dus nog niét meespelen, foutje!

5. Bouwblunder

Architectuurkenners weten dat er in een scène uit seizoen twee een Grote Historische Fout werd gemaakt. Wanneer prins Philip ‘anno 1957‘ de Cadogan Terrace-straat inrijdt, lijkt alles er zoals het had moeten zijn: antieke auto’s, Victoriaanse huizen… op één flatgebouw, mét uPVC-ramen, aan het einde van de straat na…

Zien op Netflix

Beelden: Netflix.