https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Cultuur Dé roman: De verdwijningen
Dé roman: De verdwijningen

In juni loopt in Nederland opnieuw De Maand van het Spannende Boek en wordt de Gouden Strop aan de beste Vlaamse of Nederlandse thriller uitgereikt. feel.it las voor jou alvast vijf nieuwe thrillers. Fred Vargas (een vrouw!) is de best verkochte misdaadauteur van Europa en levert met De Verdwijningen een atypische misdaadroman af: messcherp en vol donkere humor. In een Normandisch stadje worden misdadigers volgens een mythe brutaal gestraft door het 'Woeste Leger'. Commissaris Adamsberg onderzoekt er een moord en merkt al snel dat oude vetes en geruchten hem het werk bijna onmogelijk maken. Een Vargas in topvorm.

Fred Vargas

De verdwijningen, Fred Vargas, uitgeverij De Geus

>>Shop het boek hier!

 

 

 

Meer ijzersterke thrillers

Mijn boek van jou

Mijn boek van jou

Nadat Clarissa tegen haar wil een nacht met Rafe heeft doorgebracht, begint hij haar te stalken. Omdat de politie niet ingrijpt, begint ze een dagboek waarin ze alles over Rafe noteert. Als Clarissa in een jury moet zetelen, kan ze even aan Rafe ontsnappen. Maar zijn obsessie voor haar neemt gruwelijke vormen aan. Claire Kendal maakt je eigen angst voor mensen die je leven prominent binnendringen heel herkenbaar. Lees én huiver!

Mijn boek van jou, Claire Kendal, uitgeverij Van Holkema & Warendorf

>>Shop het boek hier!

 

 

 

 


Sutler

Sutler

Stephen Lawrence Sutler heeft drie problemen: hij heeft 53 miljoen dollar verloren. Hij is op de vlucht. Hij is niet wie hij beweert dat hij is. Met de The Kills-reeks waarvan Sutler het eerste boek is, werd Richard House genomineerd voor de Man Booker Prize 2013. Meteen de eerste literaire thriller die voor deze prestigieuze boekenprijs in aanmerking kwam én terecht.

Sutler, Richard House, uitgeverij De Geus

>>Shop het boek hier!

 

 

 

 

 

 

 


De toeschouwers

De Toeschouwers

Marion is een loner en houdt mensen zoveel mogelijk op afstand. Tot ze op de twaalfjarige dochter van haar vriendin moet passen en er in de chique school van het meisje een moord wordt gepleegd. Daardoor wordt Marion met de demonen uit haar verleden geconfronteerd. Hilde Vandermeeren houdt van ongewone personages en wijkt stevig af van het voorspelbare speurdersgenre. Ze won vorig jaar met haar debuut terecht de Hercule Poirotpublieksprijs en overtuigt opnieuw met De toeschouwers.

De toeschouwers, Hilde Vandermeeren, uitgeverij Q

>>Shop het boek hier!

 

 

 

 


Lexicon

Lexicon

Op de ‘Academie’ leert straatkind Emily hoe ze mensen moet manipuleren en bespelen met taal en ingenieuze codewoorden tot ze bereid zijn om voor haar te moorden of desnoods zelfmoord te plegen. Tegen zijn zin wordt de Australische Wil de sleutel om dit wereldwijde complot op te lossen. Lexicon van Max Barry is een spannende en hyperintelligente thriller à la Stephen King. Voor je het weet, ga je zelf op zoek naar alle verdoken manipulatoren in je leven.

Lexicon, Max Barry, uitgeverij Luitingh-Sijthoff

>>Shop het boek hier!