Home Lifestyle Cultuur Dé uit-tip: Halloween fun
Dé uit-tip: Halloween fun

Niemand ontsnapt aan Halloween! De pretparken toveren van half oktober tot begin november de meest griezelige attracties uit hun heksenhoed om ons angst aan te jagen. En het is weer eens wat anders dan een computerspelletje, dus pak die sofa-hangjongeren mee. Als je durft tenminste…

Foto: Walibi

Van deze tien attracties krijgen wij afwisselend kippenvel en de slappe lach

Angst in alle dimensies

Een afrekening tussen vampieren en zombies lijkt ouderwets, maar niet zo in Walibi. Daar krijgen de schrikwekkende scenario's een hoogtechnologische dimensie. Met de nieuwste horrormovie Panic House in 4D bijvoorbeeld. En met Walibi Connect. Die bangelijke app geeft je zicht op de wachttijden voor de acht grootste attracties: ook altijd even schrikken. Bovendien kun je er zombie- of vampierselfies mee maken. Help!

Tickets vanaf € 35

Duistere doolhoven

Verdwaald in Bobbejaanland, het lijkt al een nachtmerrie op zich. Zestienplussers kunnen kiezen uit twee huiveringwekkende doolhoven: het Labyrinth of Evil en House of Phobia . De kleintjes bewijzen hoe dapper ze zijn in Mirror Mansion en zoeken de uitgang van deze spookachtige villa. Met vuurwerk als afsluiter om 22u op 31 oktober.

Tickets vanaf € 23,50

Zombie nights

Op 31 oktober en 1 november breekt de hel los in Toverland. Zombies en mummies vormen het beste pretpark van Nederland om tot één grote scarezone (weliswaar netjes aangepast per leeftijd). Een weg terug is er niet! Alleen de Halloween Toverstaf kan je redden en de zombies doen afdruipen.

Tickets vanaf € 22

Hé, we komen op tv

Alsof Piet Piraat die Halloween viert niet schrikwekkend genoeg is voor de kleinsten onder ons, houden ze in Plopsaland de Panne ook nog Ketnet Halloween Nocturnes tot en met 31 oktober. Charlotte en Dempsey pakken uit met hun liveshow Ketnet King Size On Stage. In het ergste geval beland jij zelf mee op het podium (en op tv)! Gelukkig is er altijd nog de zachtaardige Maya de Bij om je te troosten.

Tickets vanaf € 30

Let op, achter je!

De adembenemende spookhuizen in Parc Astérix bij Parijs zijn de iets verdere trip waard, want boordevol humor. Psychiater Cerebrus gidst je door je ergste nachtmerries in zijn Huis van de Angst. Weer buiten is het al niet veel beter: in de straten spoken verontrustende personages en reusachtige insecten rond. Zul jij ontsnappen aan de kettingzaag van Leatherface?

Tickets vanaf € 30

Bloedbad

Océade verandert in de herfstvakantie in een bloedbad. Nog tot en met zondag 2 november kleurt het zwembadwater van het tropisch zwemparadijs stipt om 15u bloedrood. Dat gebeurt gelukkig door toevoeging van een onschadelijk product. Het lost vanzelf op en maakt geen vlekken.

Tickets vanaf € 18

Griezelen hoog in de bomen

In Aventure Park trotseer je tot 2 november de griezelige wezens die in de bomen wonen. Ze volgen je tot in de hoogste boomtoppen, van waaruit de moedigsten onder ons kunnen bungeejumpen om te ontsnappen. Extra bijzonder tijdens de nocturne op 31 oktober!

Tickets vanaf € 27

Eén groot circus

Hoe later op de avond, hoe griezeliger Bellewaerde wordt.  De kleinsten vieren overdag happy Halloween in de Slime Zone. De iets groteren kunnen tot 21u naar de familieshow ZoorRror Circus met gemuteerde monsters en adembenemende acts.

Tickets vanaf € 16

Griezeldisco

In Bokrijk houden ze het plezierig. Groot en klein beleven er lol aan een spokenplaag, heksenverhalen en verrassende make-overs. Trek je stoute schoenen aan en waag je op het durversparcours of in de griezeldisco.

Tickets € 12

Horror on Ice

Een gigantische pompoen van 42 meter hoog siert Europa-Park in het Zwarte Woud. Daarin zit een huiveringwekkende achtbaan verstopt. Een horror-hongertje? Op het menu staan bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en ‘gebraden spinnenpoten’. Ook kun je de speciale ijsshow Horror on Ice bezoeken of de Vampire’s Club met dancemuziek. Rondom het kasteel van Europa-Park bezoek je een middeleeuwse griezelmarkt. Als je over je schrik heen bent, slaap je zacht in een van de vijf bijzondere themahotels.

Tickets vanaf € 30