Max Mara ken je natuurlijk van de mooie mantels, maar wist je al dat het ook succesvolle vrouwen steunt? Het merk is nauw verbonden met ‘Women in Film’, een federatie die vrouwen promoot en ondersteunt in de filmwereld, televisie en in online media. En daarom reikt het jaarlijks de Max Mara Face of the Future Award uit, een prijs voor een succesvolle topactrice die elegant en vrouwelijk is. Dit jaar gaat ie naar de Australische Elizabeth Debicki. Ze ontving hem in Milaan.

Elizabeth Debicki (Die in Londen leeft en woont) werd onder meer bekend bij het grote publiek dankzij haar fantastische rol in ‘The Great Gatsby’ waarin ze samen met Leonardo Dicaprio speelde.

Foto: The Great Gatsby

Widows

Daarnaast had ze in 2019 een grote rol te pakken in ‘Widows’, een film waarin ze een weduwe speelt die achterblijft met de schulden van haar partner. Ze neemt samen met drie andere weduwes het lot in handen om hun toekomst veilig te stellen. Een knappe acteerprestatie.

Vrouwen in de filmindustrie

Vier hoofdrollen voor vier vrouwen. Maar, de grote vraag: is er veel veranderd na heel het #metoo-verhaal? “Er is ongetwijfeld al verbetering merkbaar, het aantal vrouwen in topposities is aan het stijgen. Het significante verschil dat ik dagelijks merk na #metoo? Dat vrouwen eindelijk open en eerlijk durven zijn, ze gaan in gesprek en delen ervaringen. We durven eindelijk onze stem te gebruiken om duidelijk te maken wat we willen en hoe we dat kunnen bereiken. Ik heb enorm veel hoop en het geeft mij veel energie om nog verder te gaan en nieuwe terreinen te verkennen.”

Elizabeth over haar rol in Widows

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vorige winnaressen waren ondermeer Emily Blunt, Katie Holmes en Kate Mara.

Lees ook: