Actrice Robin Wright zou voor haar rol in House of Cards minder betaald zijn dan medespeler Kevin Spacey. Netflix had volgens haar hetzelfde bedrag beloofd als haar mannelijke collega, maar ze kwam er onlangs achter dat op haar loonbriefje heel wat minder dollars stonden.

Benieuwd naar de populairste Netflixseries van het moment? Hier zie je ze in kaart.

Fight for your ‘Wright’

De 51-jarige voorstander van gelijke salarissen in Hollywoord heeft de studio dan ook aangeklaagd. Wright vertelde aan Net-A-Porter’s The Edit het volgende: “Ik dacht dat ik equal pay kreeg en ik geloofde ze, maar ik kwam erachter dat dit niet waar was. Ik had als Claire Underwood dan misschien minder scènes als Francis (Kevin Spacey) maar dat lag aan mijn rol. Francis is een redenaar en een betoger, Claire is een ego dat hem op de achtergrond bijstaat. Toch kan je onze rollen gelijkschakelen in de serie.”

De actrice had Netflix al gewaarschuwd dat wanneer zij haar salaris niet zouden verhogen ze met het verhaal naar buiten zou stappen. “Ik zag op een gegeven moment dat Claire’s personage populairder was dan dat van Francis dus confronteerde ik de studio ermee. Ik zei: jullie gaan me echt meer betalen anders ga ik mijn verhaal doen.” Bij deze is dat dus gebeurd. Een terechte fight for you right, Wright.

Onze favoriete series