Home Lifestyle Cultuur Dolls for Charity: poppen voor het goede doel

Dolls for Charity: poppen voor het goede doel

Dolls for Charity: poppen voor het goede doel
Belgische ontwerpers slaan de handen in elkaar om de bekende Corolle poppen in een designer dress te steken en dat doen ze niet zomaar. Na een heuse modeshow op 27 november 2012 zullen de poppen geveild worden voor een nieuwe afdeling voor verbrande kinderen in het Koningin Fabiola Kinderziekenhuis.

 

In België zijn  er jaarlijks ongeveer 1500 tot 2000 personen die ernstige brandwonden oplopen. 350 tot 400 van die personen worden daarvoor behandeld in een gespecialiseerd brandwondencentrum. Een kwart van deze zwaar verbrande slachtoffers zijn kinderen.

De dienst intensieve zorgen van het Universitair Koningin Fabiola Kinderziekenhuis vangt jaarlijks 25 tot 30 van deze kinderen op om ze te verzorgen en te begeleiden bij een lange en zware revalidatie. Het spreekt voor zich dat dit om een efficiënte financiële ondersteuning vraagt en dat is precies waarom de vereniging van handelaars van Tour & Taxis een benefietavond organiseert.

Op 27 november 2012 zullen de creaties van gerennomeerde Belgische ontwerpers als Elvis Pompilio, Edouard Vermeulen en Marie Vermeulen voor Natan, Cathy Pill en Luc.Duchene tijdens een modeshow te bewonderen zijn om vervolgens geveild te worden ten voordele van een nieuwe afdeling voor het ziekenhuis. Naast de Belgische ontwerpers zal ook Diane von Furstenberg een creatie ontwerpen.

De modeshow en veiling gaan door in het Koninklijk Entrepôt van Tour & Taxis op 27 november om 19u.

Praktische info
Tentoonstelling van de poppen:
van maandag tot vrijdag: 10u – 17u. of op afspraak
Les Bijoux de Marie France, Entrepôt Royal Tour & Taxis, 86 c, Avenue du Port, 1000 Brussel

Modeshow en veiling: 27 november 2012 vanaf 19u.
Info en reservaties : violette@coditel.net