Citytrip naar Londen geboekt? Vanaf nu kun je in de hippe wijk Camden terecht in het vaginamuseum, een museum om alle mythes en taboes over de vagina de wereld uit te helpen. Niets voor mannen? Net wel! “Het richt zich net expliciet op mannen. Het is belangrijk iedereen over het thema te informeren”, aldus museumdirectrice Sarah Greed.

In het museum leer je alles over het vrouwelijke geslachtsorgaan. Het wijst vrouwen op gezondheidsproblemen en transgenders kunnen er terecht met vragen over de vagina. Er is zelfs een medisch team met dokters betrokken bij het museum.

Er zullen verschillende tentoonstellingen worden gehouden. De eerste – hij loopt tot eind februari – heet ‘Muff Busters: Vagina Myths and How To Fight Them’. Met andere woorden: de mythes over de vagina en hoe ze te bestrijden. Alle misvattingen over de anatomie, hygiëne en het voorkomen van de vagina komen aan bod. Maar ook onwaarheden over menstruatie, seks en anticonceptie worden toegelicht.

Oorbellen in de vorm van een vulva.

Niet vreemd, zo’n vaginamuseum? “Totaal niet. Er bestaat al jaren een museum met grote collectie penissen. Waarom niet voor de vagina?”, aldus inititatiefneemster Schechter. Ze startte in 2017 een crowdfundingsactie en haalde maar liefst 60.000 euro binnen.

Menstruatiecups en een tampon worden visueel voorgesteld.

Meer cultuur: